Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:32:35

Представники чернігівського бізнесу поспілкувалися з міськими податківцями на семінарі

16.12.2015   12:29

Шляхом конструктивного діалогу вирішують усі проблемні питання оподаткування податківці та представники бізнес-середовища Чернігова.

На традиційному загальному семінарі, який відбувся в ДПІ у м. Чернігові 15 грудня предметом спілкування були питання практичного застосування положень Податкового кодексу України, актуальні питання з обчислення ЄСВ, електронні сервіси та адміністративні послуги ДФС України.
    
Начальник відділу податку на прибуток Ольга Зубок зосередила увагу учасників семінару на актуальних питаннях, змінах та новаціях в оподаткуванні податком на прибуток. Податківець приділила увагу порядку заповнення та подання нової форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 р. № 897.

Крім того, виступаюча нагадала про порядок перерахування сум авансових внесків до бюджету та вкотре звернула увагу бухгалтерів неприбуткових установ на предмет відповідності статутних документів організацій  до вимог діючого законодавства, а у разі необхідності - внесення до них  змін до 1 січня 2017 року.
 
Начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Алла Супрун розповіла присутнім про порядок здійснення річного перерахунку по ПДФО, застосування соціальної податкової пільги, сплату податку відокремленими підрозділами юридичної особи, відповідальність  податкового агента у разі самостійного виправлення помилки при нарахуванні та перерахуванні до бюджету ПДФО та військового збору,  порядок заповнення та подання податкового розрахунку за формою № 1ДФ. Обговорювалися і новації законодавства, зокрема  запровадження  з 1 січня 2016 року нової форми декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015р. № 859. 

На особливостях обчислення ЄСВ, нюансах формування і порядку подання страхувальниками звіту та виправленні помилок у звітності  зосередила увагу присутніх начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску Галина Мушенок.
   
Зацікавленість у  учасників семінару викликало питання користування електронними сервісами, зокрема «Декларування он-лайн»  та «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису».

Про  особливості  заповнення декларації з ПДВ та додатків до неї, механізму складання розрахунків коригування до податкових накладних, порядку та термінів їх реєстрації в Єдиному реєстрі розповіла начальник відділу  контролю за декларуванням ПДВ Вікторія Соломко.
У роботі семінару взяв участь заступник начальника відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведенням фактичних перевірок управління податкового та митного аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області Сергій Воєдило. Досвідчений податківець спілкувався з присутніми з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Він звернув увагу представників підприємництва на завершення перехідного адаптаційного періоду для заміни чи доопрацювання касової техніки на таку, що формує електронну контрольну касову стрічку та на необхідності до кінця грудня 2015 р. налаштування касової техніки на формування електронних звітних документів.
Також обговорювалося запровадження з 2016 року нових ставок по земельному податку та про особливості справляння за 2015 рік податку на нерухомість.

Акцентувалася увага представників чернігівського бізнесу і на необхідності легалізації зайнятості населення та відмови від зарплати “у конвертах”. Роботодавцям нагадали про відповідальність за допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, а саме про передбачений законодавством штраф у розмірі 41340 грн за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.
 
Поряд з цим, на зустрічі були розглянуті актуальні питання справляння акцизного податку, подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку, забезпечення платників безкоштовними ключами   електронного цифрового підпису, своєчасного звітування та сплати податків тощо.

Завітала на зустріч з представниками бізнесу і директор філії ДП «Сервісно - видавничий центр» у Чернігівській області  Ніна Жабинець з питань редакційної передплати офіційного видання відомства.
   
Учасники заходу адресували податківцям низку запитань щодо порушених тем, на які отримали вичерпні відповіді.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини