Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:46:47

Навчання новообраних голів територіальних громад

08.12.2015   08:13Агенцiя

За професійною програмою підвищення кваліфікації (напрям підготовки 1501 «Державне управління») в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання для новообраних голів територіальних громад.

Під час першої сесії, що проходитиме 7 – 11 грудня 2015 р., висвітлюватиметься низка питань щодо функціонування системи місцевого самоврядування в Україні на сучасному етапі. Місцеве самоврядування розглядатиметься як основа демократичного розвитку суспільства; обговорюватимуться правові засади, організаційно-кадрове забезпечення, регламент, планування роботи діяльності органів місцевого самоврядування, підготовка та проведення сесій; регулювання трудових відносин в межах КЗпП України та оплата праці в органах місцевого самоврядування.

Представники місцевого самоврядування ознайомляться зі змінами до Конституції України в частині децентралізації (нові переваги та виклики); процедурою об’єднання територіальних громад; положеннями сучасного антикорупційного законодавства (Закон України «Про запобігання корупції»); правовими засадами та організаційними принципами реалізації положень законодавства України про декомунізацію. Окрім цього, аналізуватимуться особливості реєстрації актів цивільного стану (новації щодо правового обслуговування громадян); практика застосування ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні» при наданні адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг; особливості взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в роботі із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Керівники громад звернуть увагу на повноваження органів місцевого самоврядування: володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності; основи земельного законодавства України; повноваження органів місцевого самоврядування у сфері бюджету та фінансів; новації у сфері державних закупівель (електронні державні закупівлі: сутність та механізми проведення).

Також йтиметься про підходи до розроблення програм економічного і соціального розвитку, цільових програм; порядок підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Учасники навчання матимуть нагоду ознайомитися з досвідом роботи сільського голови та взяти участь у «круглому столі», під час якого обговорюватимуться повноваження органів місцевого самоврядування у забезпеченні громадського порядку, дотриманні правил пожежної, техногенної безпеки та дорожнього руху в територіальній громаді.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.