Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:12:35

Чи покращить енергозбереження майбутнє, обговорювали учні ліцею для обдарованої сільської молоді. ФОТО

12.11.2015   12:12Агенцiя

- Цей захід присвячений всесвітньому дню енергозбереження, який був заснований в 2008 році. Ми долучаємося до святкування самі та заохочуємо молодь, - розповіла місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

За словами Наталії нашу країну енерго-ефективною назвати дуже важко і ті темпи використання вичерпних ресурсів залишать нашим дітям і унукам величезну проблему. Саме тому Громадянська мережа ОПОРАзокрема координаторНаталія Висіканець проводять інтерактивні дискусії і пояснюють молоді, що треба робити щоб економити гроші та енергію.

- Ми також проводимо подібні заходи і для дорослих. Для них згодом теж проходитиме зустріч, а саме 16 листопада у міському центі зайнятості, а 20 – в обласному. Там буде дещо інша тематика але не менш цікава. Говоритимемо про створення ОСББ, енергоефективність в побуті та програми підтримки засобів ефективності, - зазначила Наталія Висіканець.

В педагогічному ліцеї це перша подібна зустріч. Але у цьому закладі молодь дбає про енергоефективність.

- У нас є компанія, яка знімає покази лічильників в ліцеї та гуртожитку, - розповів ліцеїст Олексій Черняк. Ми знаємо, що треба економити світло і намагаємося вимикати його, як виходимо з приміщення.
- З 9 по 14 листопада в ліцеї проходить тиждень енергозбереження, - зазначила педагог-організатор обласного педагогічного ліцею Антоніна Федорченко.

- Протягом тижня працює енергетичний патруль, який знімає показники з лічильників і слідкує за водоспоживанням. Особливу увагу з водою вони приділять гуртожитку бо є учні, які забувають закрити кран. Також по лілейному радіо транслюються інформ хвилинки про енергозбереження і збираємо використанні батарейки та акумулятори, - розповіла Антоніна.

Під час активної дискусії ліцеїсти переглядали різні ролики з неймовірними винаходами, які допомагають зберігати енергію і гроші. Пройшли тест на скільки вони вміють зберігати енергію. Також по завершенню заходу ліцеїсти отримали подарунок від Громадянської мережі ОПОРА з яким вони в ігровій формі зможуть вчитися економити.

 

Альона Шепіда

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.