Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:33:03

Свято 1 вересня у школі № 1

02.09.2015   07:41

Свято Першого дзвоника у загальноосвітній школі №1 традиційно зібрало учнів і вчителів, гостей у Літньому театрі міського Парку культури та відпочинку.

Привітати колектив загальноосвітнього навчального закладу завітали голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Ігор Вдовенко та начальник управління освіти міськради Володимир Купріяненко.

На святі зі своїм колективом попрощалася Людмила Геращенко, яка очолювала школу упродовж 26 років, а її педагогічна діяльність розпочалася у 1968 році. Л.Геращенко висловила вдячність учням, колегам, батьківському колективу за підтримку і допомогу. "Я дуже намагалася, щоб попри всі непорозуміння, ми завжди залишалися друзями. Я щаслива, що у мене було це життя", - сказала педагог.

Міський голова представив нового директора школи Ольгу Шелест, яка є випускницею школи №1 і свою професійну діяльність пов'язала із навчальним закладом. Л.Геращенко передала символічний ключ від школи своїй наступниці. О.Шелест зауважила, що Людмила Вікторівна створювала "зразок нової української школи – навчального закладу, що не просто дає певну суму знань, а формує вільну і мислячу особистість".

О.Соколов відзначив, що у Чернігові й області перша школа має імідж однієї із найпрестижніших. Вона "постачає" переможців різноманітних конкурсів та олімпіад. "Перша дає завжди якісні знання", - наголосив керівник обласного центру Чернігівщини.

Всього у школах Чернігова сьогодні розпочали навчання понад 25,5 тис. учнів. Кількість перших класів у загальноосвітніх навчальних закладах обласного центру зросла на 7 – до 99 (цього року у чернігівських школах на 200 першокласників більше, аніж торік).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини