Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:31:37

Інтенсивний триденний навчальний курс "Школа Активних Громад"

31.08.2015   15:58Агенцiя

Школа Активних Громад - це інтенсивний триденний навчальний курс для громадських активістів, присвячений питанням створення територіальних громад, проведення кампаній мирних протестів, як форми відстоювання прав та свобод громадян, просування громадських ініціатив у медіа та Інтернет, забезпеченню безпеки в Інтернеті при проведенні кампаній просування громадських ініціатив, вивченню досвіду громадської діяльності в Україні, США, Словаччині та ін. державах.

У рамках Школи окрема увага буде приділятися питанням децентралізації влади та організації ефективного місцевого самоврядування.
Взяти участь у Школі можуть активісти, робота яких пов’язана зі активізацією громад. Подати заявку можуть представники ЗМІ, які висвітлюють теми розвитку місцевого самоврядування, децентралізації влади, утворення місцевих/територіальних громад, відстоювання прав та свобод громадян.

Заявки також приймаються від студентів старших курсів (починаючи з 3 курсу) і випускників, зацікавлених у тематиці Школи Активних Громад.
Відбір учасників обмежений територіально – Чернігів та Чернігівська область.

Школа Активних Громад включає такі теми:
·      Децентралізація в Україні – принципи, законодавство, механізми.
·      Досвід громадської діяльності в США, Словаччині та ін. країн
·      Досвід громадської діяльності в Україні на прикладі Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада»
·      PR-інструменти у просуванні громадських ініціатив
·      Робота громадських активістів зі ЗМІ
·      Використання можливостей Інтернет: робота з соцмережами
·      Безпека у мережі Інтернет

У рамках Школи пройде ігрове моделювання «Децентралізація». Ведучий: Андрій Єрьоменко, політолог, соціолог. За допомогою моделювання учасники Школи спрогнозують головні тенденції і процеси децентралізації влади в Україні, вплив на децентралізацію політичних, соціально-економічних, суспільних факторів, фактору військової агресії, вплив міжнародних інститутів.

Заняття проводитимуть експерти:  Олександра Скиба – перший заступник голови, керівник проектів Інституту "Республіка", Андрій Сільченко – експерт з питані безпеки, Голова правління ГО «Унікальна Держава», Іван Омелян – Голова Центру підтримки молодіжних ініціатив, Сергій Слинько – громадський активіст, представник Центру Реформ, Дмитро Лазаренко –PR-менеджер Інституту Республіка, тренер-консульстант з маркетингових комунікацій, PR, ігротехнологій та системного моделювання.

Для проходження конкурсу на право участі для активістів Чернігова та області у Школі Активних Громад необхідно заповнити онлайн анкету:
https://docs.google.com/forms/d/1AWDmoasmlCBr9d6PkeiLMF9yT3V3H0tOsTsjMIsBwDU/viewform?c=0&w=1

Анкета повинна бути отримана Інститутом Республіка до 02 вересня 2015 24:00 (GMT + 3).
 
Умови участі в Школі Громадського Активізму:
Організатори забезпечують проживання, харчування учнів Школи.
Транспортні витрати - компенсуються
Всі учасники одержать методичні матеріали.
 
Школа Громадського Активізму  проходитиме з 4 по 6 вересня 2015 р.у  м. Чернигів, Україна.
 
У разі виникнення питань Ви можете звернутися в Інститут Республіка електронною поштою: secretariat.zmp@gmail.com або за телефоном: 098-048-89-47, 097-394-32-15.




 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини