Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:24:23

Школи області не отримали підручники для учнів 4-их і 7-их класів. ВІДЕО

31.08.2015   10:49Агенцiя

Загальноосвітні навчальні заклади області забезпечені підручниками на достатньому рівні.

Приміром, у Менській районній гімназії бібліотека вщент заповнена книжками і їх навіть більше, ніж учнів. Тут є інша проблема, в принципі як і по всій країні – у гімназії відсутня навчальна література для 4-х і 7-х класів. Для них школи чекають на підручники нового покоління.

Не було б навчання чотирикласників і семикласників безхмарне, якби не останні зміни у держбюджеті. Половину від вартості книжок має сплатити держава, іншу частину грошей треба шукати в районах. Підручники за новою програмою вже затверджені, а от купити школам їх нема за що. А батьків уряд звільнив від самостійного придбання літератури. Освітяни області, занепокоєні нестачею грошей на заробітні плати, це питання піднімають на серпневій конференції педагогічних працівників.

Людмила Анюховська, яка очолює освітянську галузь Куликівського району, каже, що на підручники для чотирикласників і семикласників доведеться шукати майже 64,5 тисячі гривень, і це при дефіциті на заробітні плати педпрацівникам у понад 5 мільйонів.

Крапку у стражданнях освітньої галузі на серпневій конференції ставить голова облдержадміністрації Валерій Куліч. Він зазначив, що через зміни у податковому кодексі цьогоріч бюджети селищних рад зажили у «плюс»,  тобто мають понад 140 мільйонів гривень зайвих коштів на рахунках, тож підручники профінансують. Але чи отримають їх усі школи до 1 вересня – питання часу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини