Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:52:45

Громадські активісти з Чернігова вчилися як працювати напередодні виборів

15.07.2015   11:41Агенцiя

11-12 липня 2015 року в рамках Школи молодого політика, відбувся воркшоп громадянської активності на тему «Завдання громадських активістів напередодні виборів».

Захід організувала Чернігівська громадська організація  «Молодь-ХХІ століття» за підтримки Міжнародного Республіканського Інституту та Посольства Канади в Україні.

Подібні заходи відбуваються в Чернігові не вперше. Школа молодого політика – успішний проект з майже 10-річною історією. Цьогоріч, захід зібрав 20 громадських активістів, журналістів та лідерів громадської думки з Чернігова, Новгород-Сіверського, Корюківки, Ніжина та Прилук. Місцем проведення заходу було обрано заміський клуб «ШишкіNN», тож учасники заходу мали можливість поєднати цікаву програму з корисним дозвіллям.

А програма й дійсно була цікавою. Дводенний воркшоп розпочав Олександр Спутай (МРІ) та Тетяна Громова(М21), організатори заходу, які привітали учасників з початком заходу та побажали продуктивної праці на наступні 2 дні.

Одразу після цього, учасники обговорили  роль представників ЗМІ в процесі формування місцевої політики. Модератором обговорення був відомий чернігівський журналіст Артем Шелковий, який зміг вивести учасників на жваву дискусію, в ході якої всі погодилися, що журналісти мають висвітлювати політичні процеси відкрито та неупереджено.

Наступні кейси були присвячені питанням місцевого самоврядування та місцевої демократії в Україні, механізмам участі громадян у процесах ухвалення рішень на місцях. Модератор обговорення – голова Чернігівського освітнього центру «Ініціатива» Павло Пущенко – максимально влучно розповів про найкращі практики залучення громади до політичного життя міста. На запитання про «реальність» такої співпраці, Павло Пущенко навів приклад вдалої кампанії в Чернігові, коли громадські активісти добилися змін у Статуті м. Чернігів, особливо у питаннях впровадження громадських ініціатив. Потім перейшли до практичних кейсів, ознайомилися з методами локального аналізу територій. Поділившись на групи, учасники намагалися шляхом SWOT-аналізу розробити вирішення найбільш болючих питань – екологічного стану області, відсутності розвитку туризму та плану культурного розвитку.

Другий день воркшопу розпочався зі спілкування з народним депутатом України Олександром Кодолою, який поділився власною історією успіху, міркуваннями щодо стану розвитку громадянської активності та відповів на запитання учасників.

Марина Ковальова, експерт Центру підтримки громадських ініціатив, провела тренінг щодо тактик ведення ефективних переговорів та особистісного розвитку людини, в ході якого учасники навчилися формувати власне колесо пріоритетів та поговорили про те, як вести конструктивний діалог з потенційно важкими опонентами.

Завершив дводенний воркшоп Павло Пущенко, який розповів про вплив громадських активістів на формування політики, докладно зупинившись на громадському русі «Чесно», який нещодавно провів аналіз чернігівських політиків. 

Наталія Зайцева, НГО "Студентська координаційна рада Чернігівської області"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини