Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:02:21

Інспекторів ДАІ навчали рятувати життя постраждалих

10.06.2015   07:30Агенцiя

Особовий склад управління Державтоінспекції обласної міліції відпрацював практичні навички порятунку життя людей, постраждалих в результаті ДТП.

Заняття відбулися в рамках проекту технічної допомоги Євросоюзу «Підтримка впровадження транспортної стратегії України». Курси проводили професійні викладачі Всеукраїнської ради реанімації та екстреної медичної допомоги.

Проведенням такого заняття керівництво обласного підрозділу ДАІ вирішило посилити й урізноманітнити професійну підготовку автоінспекторів, максимально наблизити наявні навички правоохоронців до життєвих потреб.

Загалом європейський проект «Підтримка впровадження транспортної стратегії України» має на меті сприяти покращенню ситуації з безпекою дорожнього руху в нашій державі, й зокрема - у Чернігові. Досягти її заплановано через заохочення людей пам'ятати правила дорожнього руху та свідомо їх дотримуватися. Має відбутися масове залучення молоді та дітей до участі в кампанії, донесення ідей про переваги дотримання найпростіших правил дорожнього руху з метою уникнення трагічних наслідків.

Однією зі складових проекту якраз і є курси першої домедичної допомоги з базової підтримки життя постраждалих. За результатами курсів слухачі, попередньо пройшовши тестування, отримали сертифікати учасників програми. Також інспекторам були вручені методичні посібники для використання в надзвичайних ситуаціях.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.