Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:46:02

Учнівська молодь профтехосвіти Чернігівщини провела патріотичний флешмоб "Квітка пам’яті"

12.05.2015   13:08Агенцiя

Цього року вперше в Україні 8 травня відзначається День пам’яті та примирення. Символом вічної пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни, і зараз ціною власного життя відстоює незалежність на Сході України, є червоні маки.

Квітка маку в українській традиції та міфології має дуже багато значень. Це і символ сонця, безкінечності буття й життєвої швидкоплинності, пишної краси, волі та гордості, сну і отрути, оберегу від нечистої сили, і, водночас, крові та смерті. Образ маку нерідко символізує образ козака, який героїчно загинув, боронячи рідну Україну.

Вшануванню пам’яті воїнів-захисників української землі і був присвячений флешмоб «Квітка пам’яті», до якого долучились учні та колектив Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування. Із символічних жовто-блакитних кульок юні патріоти у вишиванках утворили карту єдиної і неподільної України, у центрі якої розквітли червоні маки пам’яті.

Ми завжди будемо пам’ятати про Другу світову війну, яка стала страшною трагедією в історії України, та мужніх захисників нашої Батьківщини, які самовіддано боронили рідну землю від ворога і зараз продовжують відстоювати незалежність, цілісність нашої країни! Низький уклін і вічна шана героям за безсмертний подвиг задля мирного і щасливого майбутнього України! Ми пам’ятаємо, а значить обов’язково переможемо!

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.