Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:20:43

Інтелектуальний тріумф учнівської молоді Чернігівщини

01.05.2015   07:22Агенцiя

З 12 березня по 23 квітня у юних розумників Чернігівщини була «гаряча» пора, адже саме в цей час тривав змагальний марафон фінального етапу Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних турнірів.

Варто відзначити, що з кожним роком учнівська молодь нашої області демонструє все кращі результати і здобуває все більше призових місць у змаганнях найвищого рівня.

Цьогоріч Чернігівську область на ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із 18 навчальних предметів представляла команда у складі 70 учнів міських, сільських та спеціалізованих шкіл, ліцеїв, гімназій, навчально-виховних комплексів. Переможцями стали 36 учнів: дипломами І ст. нагороджено 3 учні, ІІ ст. – 6 учнів, ІІІ ст. – 27 учнів (у 2013/2014 н.р. перемогу здобули 30 учнів). Кращі результати показали учнівські команди з англійської та французької мов, які здобули по 5 дипломів (по 1 диплому І ст., 2 – ІІ ст., 2 – ІІІ ст.). Також диплом І ступеня виборов учень команди з хімії. Шість дипломів ІІІ ступеня здобула учнівська команда на олімпіаді з біології. Усі учасники, які представляли команди з російської мови і літератури, астрономії, екології, також отримали дипломи переможців.

Цього року юні мовознавці продемонстрували чудові результати у V Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, здобувши 11 дипломів переможців (у 2013/2014 н.р. перемогу здобули 6 учнів).

Єрмоленко Анастасія, учениця 11 класу ліцею №15 м. Чернігова, вдало виступила та виборола 3 місце у ХV Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.

Два учні нашої області стали переможцями ХІV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» у номінаціях «Література» й «Історія України і державотворення».

Із числа учасників Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змагань дипломи переможців вже декілька років поспіль здобувають: Зенченко Анастасія, учениця 9 класу спеціалізованої загальноосвітньої школи №2 І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням іноземних мов м. Чернігова (олімпіада з економіки), Ніколаєнко Максим, учень 9 класу Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №30 (олімпіада з біології), Отрошко Марія (олімпіада з німецької мови) та Гавриш Анна (олімпіада з французької мови), учениці 10 класу гімназії №31 гуманітарно-естетичного профілю м. Чернігова, Сулім Каріна, учениця 10 класу спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи №1 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Чернігова (олімпіада з англійської мови), Смоленцева Анастасія, учениця 11 класу ліцею №15 м. Чернігова (олімпіада з астрономії).

Слід зазначити, що переможцями у декількох інтелектуальних змаганнях стали Новік Марія, учениця 10 класу Прилуцької гімназії №1 імені Георгія Вороного (олімпіада з правознавства; V Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка) та Андряник Юлія, учениця 9 класу Козелецької гімназії №1 (олімпіада з української мови та літератури; V Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка).

Безумовно, перемога учнів не була би можливою без щоденної наполегливої праці вчителя, тому успіхи вихованців це, насамперед, успіхи їх педагогів.

Висловлюємо слова щирої вдячності вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, науковцям вищих навчальних закладів за їх професіоналізм та відповідальність. А переможцям Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змагань бажаємо здоров’я, щастя, щирості у поглядах, натхнення у пошуках, наснаги в реалізації задумів та звитяги у відкриттях і подальших перемог!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини