Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:01:06

Городня та територіальна реформа

07.04.2015   17:13

Дванадцятий семінар «Засади та основні напрями реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів» пройшов 7 квітня в Городні.

Відкрив його та взяв участь у роботі голова районної ради Григорій Примак. До навчання запрошувалися голови територіальних громад. Проводили заняття директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко та консультант із питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіонрозвитку Юрій Вдовенко.

Вони розглянули концептуальні засади зазначеної реформи в України, причини її запровдження та завдання, докладно зупинились на зв`язку новацій Бюджетного та Податкового кодексу з майбутньою територіальною організацію влади.

Під час обговорення учасники семінару питали, зокрема, таке: «Чи територіальна реформа реальна?», «Чи враховує вона особливості півночі Чернігівщини – малонаселеного Полісся?», «Навіщо держава запропонувала громадам об`єднуватися добровільно, а не за владним рішенням?», «Чому держава забрала у нинішніх територіальних громад податок на доходи фізичних осіб?», «Якими будуть критерії для визначення майбутнього адміністративного центру об’єднаної територіальної громади?», «Хто визначатиме структуру та чисельність виконавчих органів нових громад?», «Навіщо об`єднувати громади, якщо суттєвого скорочення штатів не передбачається?», «Чи не призведе об`єднання територіальних громад до зменшення мережі бюджетних закладів?»

У підсумку присутні голови Городнянщини висловили думку про необхідність їхнього залучення до складання проекту перспективного плану формування територій громад.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини