Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:05:41

Особливості організації освітнього процесу в умовах сьогодення та забезпечення організованого закінчення 2014-2015 навчального року

25.03.2015   08:09Агенцiя

Саме під такою назвою 24 березня на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського відкрилась дводенна нарада за участю працівників Управління освіти і науки облдержадміністрації, спеціалістів ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського, директорів інтернатних закладів та ліцеїв обласного підпорядкування.

Розпочинаючи перший день роботи наради, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський зазначив: «2015 рік є особливим і непростим для освітян, і перш за все у сфері фінансування, адже цьогоріч вводиться нова практика і механізм надання освітньої субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів». Наразі триває процес внесення змін і доповнень до порядку використання освітньої субвенції, зокрема і в частині оплати поточних видатків, що є надзвичайно важливим для закладів інтернатного типу.

Крім того, Анатолій Заліський наголосив на важливості максимально ефективного і раціонального використання коштів на харчування дітей у межах чітко визначених обсягів, при цьому не зменшуючи якість надання таких послуг. Особливу увагу присутніх начальник Управління освіти і науки звернув і на необхідність посилення заходів з економії енергоносіїв у навчальних закладах та широкого залучення енергозберігаючих технологій.

Підсумовуючи свій виступ, Анатолій Заліський вкотре закликав усіх присутніх виважено і обережно підходити до питання використання державних коштів за новими принципами фінансування та побажав керівникам закладів плідного і корисного спілкування у рамках наради.

Більш детально усі особливості і новації бюджетної політики у 2015 році розкрила присутнім заступник начальника Управління – начальник фінансово-економічного відділу Людмила Чубич.

Актуальні питання матеріального забезпечення інтернатних закладів та проведення державних закупівель висвітлив начальник відділу маркетингу, державних закупівель та комплектації Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Чернігівської обласної ради Сергій Назаренко.

Про ключові юридично-правові питання функціонування інтернатних закладів області доповів начальник юридичного сектору Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Сергій Дубравін.

З основними нюансами ведення документації загальноосвітнього навчального закладу за матеріалами перевірок Міністерства освіти і науки України ознайомила учасників начальник відділу розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович.

Роль кадрового менеджменту в управлінській діяльності керівника навчального закладу розкрив начальник відділу вищих навчальних закладів, науки та кадрової роботи Управління освіти і науки облдержадміністрації Василь Глузд.

На прохання учасників наради начальник відділу професійно-технічної освіти Управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Глузд висвітлив найбільш актуальні питання та проблеми щодо подальшого навчання у професійно-технічних навчальних закладах випускників шкіл-інтернатів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування наголосив.

Окрім отримання корисної інформації та рекомендацій щодо організації навчально-виховного процесу у сучасних умовах під час проведення наради керівники навчальних закладів мали змогу також задати нагальні питання своїм колегам і поділитись власним досвідом у вирішенні певних проблемних питань.

Наступного дня на керівників навчальних закладів чекає не менш плідний день, адже представники Управління освіти і науки облдержадміністрації та ЧОІППО імені К.Д. Ушинського зосередять їх увагу на детальному розгляді особливостей використання сучасних технологій під час вивчення гуманітарних та природничо-математичних дисциплін, актуальних шляхів удосконалення та підвищення якості навчально-виховного процесу відповідно до вимог сьогодення. Крім того, особливу увагу учасників зосередять на розгляді надзвичайно важливих у наш час питань національно-патріотичного виховання підростаючого покоління та організації на належному рівні роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності в інтернатних закладах.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини