Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:06:53

Проведено семінар з питань покращення організації навчання працюючого населення

05.12.2014   13:06

На базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області 4 та 5 грудня було проведено семінар з питань покращення організації навчання працюючого населення із начальниками міських (районних) відділів та інспекторським складом УДСНС України у Чернігівській області.

Семінар розпочався зі вступних слів заступника начальника УДСНС України у Чернігівській області підполковника служби цивільного захисту Аникієнко Ю.М. та начальника НМЦ ЦЗ та БЖД полковника служби цивільного захисту Назіна О.І.

Свої виступи для цього заходу підготували представники Управління ДСНС України в Чернігівській області та співробітники НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області. Протягом двох днів до занять у Центрі було залучено близько 100 слухачів.

Під час проведення семінару наголос був зроблений на вимогах чинної нормативно-правової бази стосовно обов’язковості навчання населення з питань цивільного захисту. Присутнім були надані роз’яснення щодо повноважень Центру та алгоритм комплектування слухачами навчальних груп з цивільного захисту та пожежної безпеки. Згідно Постанови КМУ від 23 жовтня 2013 року № 819, функціональне навчання осіб керівного складу та фахівців органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування проводиться відповідно до державного замовлення за рахунок коштів державного бюджету, а навчання суб’єктів господарювання – за контрактом з фізичними та юридичними особами. Також був доведений затверджений вищезазначеною постановою перелік категорій осіб, які підлягають навчанню з питань цивільного захисту. Окрім цього, зазначено, що механізм організації навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, його структура, види та форми визначені Постановою КМУ від 26 червня 2013 р. № 444.

Обговоренням одного із цільових питань, що стояли на порядку денному, стало проведення навчання посадових осіб установ, підприємств та організацій, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту та пожежної безпеки. Особлива увага була приділена розгляду питань утримання, збереження та списання захисних споруд цивільного захисту. Фахівців ознайомили із конструктивними особливостями захисних споруд, на слайдах продемонстрували, на які питання необхідно звертати увагу при проведенні технічної інвентаризації захисних споруд, перевірці стану утримання та визначенні рівня їх готовності до використання за призначенням.

Виступаючі в ході проведення лекційних занять поглибили знання присутніх щодо функціонування Єдиної державної системи цивільного захисту України, надали інформацію з основ планування та управління заходами та діями сил цивільного захисту, розкрили питання підготовки населення до дій при виникненні НС техногенного та природного характеру.

Вдале проведення семінару засвідчило, що подібні заходи надзвичайно важливі і корисні. Широка обізнаність у питаннях, які розглядались, дає можливість мінімізувати випадки порушення законодавства у сфері цивільного захисту, зберегти життя та здоров’я людей.

 

Тетяна Моргун, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини