Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:11:57

Напрацювання у сфері профнавчання

19.11.2014   10:42Агенцiя

Професійне навчання безробітних на сьогодні залишається одним з актуальних інструментів зниження рівня безробіття та підвищення якості трудового потенціалу.

Протягом січня-жовтня 2014 року за направленням центрів зайнятості Чернігівщини понад 4,5 тис. безробітних проходили професійне навчання, перенавчання чи підвищення кваліфікації, що на 7,4% більше минулорічного показника.

Головний показник ефективності цієї роботи – рівень працевлаштування після навчання - зріс на 4% і становив 74,8%. Навчання здійснювалося за 13 професіями та понад 94 навчальними програмами різного професійного спрямування.

Підготовка безробітних за направленням центрів зайнятості максимально наближена до потреб виробництва, а виробнича практика проводилася на базі роботодавців - замовників кадрів. Враховуючи потреби ринку праці, у січні-жовтні безробітні опановували професії електрогазозварника, продавця продовольчих товарів, кухаря, швачки, водія автотранспортних засобів кат. «D», машиніста крана автомобільного, перукаря, кондитера, оператора котельні, машиніста (кочегара) котельні тощо.

Обласною службою зайнятості було направлено на професійне навчання 2 безробітних з числа переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Один з них навчався на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець», після чого отримав одноразову виплату допомоги по безробіттю та відкрив власну справу, інший - проходив стажування для подальшого працевлаштування на Філії «Менський сир» ППКФ «Прометей» за професією слюсар-ремонтник.


Відділ організації профнавчання ОЦЗ
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини