Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:47:14

Зовнішнє незалежне оцінювання зазнало змін

14.11.2014   08:20

Про особливості ЗНО у 2015 році йшла мова під час засідання прес-клубу «Ділове слово». Зустріч із журналістами відбулася у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації 13 листопада.

З представниками ЗМІ спілкувалася директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

Вона зазначила, що в наступному році ЗНО буде проводитись у період з квітня по липень.
— У попередні роки цей період починався з червня. Підкреслюю, що у 2015 році державна підсумкова атестація з української мови буде проводитись у формі ЗНО, саме тому зміщений час проведення. Детальна інформація з цього приводу з'явиться до 20 листопада.

Також Світлана Сакаєва зазначила, що у 2015 році для вступу до вищого навчального закладу абітурієнти подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання лише 2015 року. Сертифікати інших років не прийматимуться.

Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів з переліку: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія,фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, російська мова, французька мова.

Програми ЗНО, характеристики тестів із усіх предметів і критерії оцінювання завдань з розгорнутою відповіддю розміщені у розділі «Підготовка до ЗНО» на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (http://testportal.gov.ua) та в розділі «Абітурієнту» на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти (http://kievtest.org.ua).

Ще одне нововведення – поява двох рівнів складності сертифікаційної роботи (тесту). Абітурієнти складатимуть тести ЗНО з української мови і літератури та математики базового або поглибленого, обрати який слід буде під час реєстрації. Рівень складності тесту, необхідний для вступу на навчання, визначатиметься Правилами прийому до вищого навчального закладу.

Дещо змінений перелік предметів. Світова історія та світова література будуть відсутні, адже зовсім невелика кількість абітурієнтів у минулі роки обирали ці дисципліни.

Для визначення результатів ЗНО-2015 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.

У 2015 році очікується, що ЗНО пройде близько 8 тисяч абітурієнтів з Чернігівщини. Вже зараз вони можуть ознайомитись з усіма новаціями на сторінці «ЗНО 2015» на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини