Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:53:59

Директори інтернатних закладів Чернігівщини звітували про роботу та визначали пріоритети діяльності на майбутнє

30.10.2014   11:49Агенцiя

Про роботу інтернатів з початку навчального року та пріоритетні завдання діяльності на 2014-2015 навчальний рік говорили вчора, 29 жовтня, на нараді директорів відповідних закладів. Проводив обговорення начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський.

Захід проходив на базі Чернігівського навчально-реабілітаційного центру. Це дало змогу присутнім ознайомитися з особливостями роботи, основними результатами діяльності та матеріально-технічним забезпеченням навчально-виховного процесу закладу.

— Освітні заклади навіть в умовах економічної нестабільності та військової агресії на сході країни мають злагоджено працювати та виховувати гідне молоде покоління, — відкриваючи нараду, зазначив Анатолій Заліський. Також начальник Управління подякував присутнім за організацію на належному рівні цьогорічної оздоровчої кампанії для вихованців інтернатних закладів.

Свій звіт щодо діяльності адміністрації та педагогічного колективу закладу з питань надання якісних освітніх послуг та соціального захисту вихованців презентували: директор Старобасанської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Юрій Ковбаско, директор Комарівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Віктор Стриженко та директор Прилуцького навчально-реабілітаційного центру Світлана Гусаченко.

Зокрема, основна увага була сконцентрована на особливостях організації навчально-виховного процесу, кадрового забезпечення, організації змістовного дозвілля дітей. Було зазначено і про основні аспекти співпраці з благодійниками щодо зміцнення матеріально-технічної бази інтернатних закладів.

Крім того, були презентовані результати навчальної діяльності: окреслено наукові та спортивні досягнення вихованців; зазначено про якісну роботу у напрямі реабілітації дітей з психофізичними вадами.

Також, під час наради розглянуто такі важливі питання: — виконання бюджету за 9 місяців поточного року та завдання в частині фінансово-економічної діяльності у IV кварталі 2014 року;
— основні завдання та вимоги до організації навчально-виховного процесу в інтернатних закладах у новому навчальному році;
— стан матеріально-технічного забезпечення та особливостями проведення цьогорічного опалювального сезону в інтернатних закладах;
— особливості організації роботи на пришкільних ділянках, як одного із дієвих шляхів сприяння соціалізації вихованців інтернатних закладів.
Цього ж дня паралельно проходила і нарада-семінар заступників директорів інтернатних закладів з навчально-виховної роботи. На порядку денному: організація індивідуального навчання у загальноосвітньому та спеціальному загальноосвітньому навчальному закладі та основні вимоги до розробки та укладання робочого навчального плану.

Підсумком проведення наради стало обговорення важливих питань стабільного функціонування інтернатних закладів області в умовах сьогодення та вироблення можливих шляхів їх вирішення.


За інформацією Управління освіти і науки облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини