Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:02:46

Юні чернігівці серед переможці загальноукраїнського конкурсу "Діти за чисту енергію"

21.05.2014   13:10Агенцiя

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України відзначило переможців конкурсу студентської творчості "Плакатом по витратах" та всеукраїнського конкурсу "Діти за чисту енергію".

Цьогоріч з понад 1,5 тисячі учасників перемогу здобули 16 школярів та 6 студентів. Їх роботи ляжуть в основу кампанії соціальної реклами, спрямованої на зміну поведінки суспільства щодо споживання енергоресурсів та стануть родзинкою експозиції Музею води.

Конкурсні роботи – малюнки, плакати та поробки з пластику та скла - агітують за енергозбереження та закликають змінити своє ставлення до вичерпних ресурсів природи. "Роботи вражають глибоким розумінням теми, з них видно, що більшість учасників з власного досвіду знають про нагальні проблеми енергозбереження", зазначив Голова Агентства Олександр Таран на церемонії нагородження переможців. Він зауважив, що з таким потенціалом побудувати сильну, енергонезалежну Україну з високою культурою енергоспоживання буде набагато простіше.

Пан Саймон Сміт, Посол Великої Британії в Україні, під час церемонії вручення нагород переможцям конкурсів сказав: "Дуже добре, що Уряд України займається такими питаннями, як збереження енергії, а Держенергоефективності залучає до цього ще й дітей та студентів. Це дуже важливо для розвитку країни".
Глибоко вражена різноманіттям робіт та талантом учасників була і пані Юрате Юодснукіте, сектор-менеджер з енергоефективності та відновлюваної енергетики Представництва ЄС в Україні. За її словами, енергоефективність формується не тільки на рівні держави, це відповідальність кожного з нас. "Саме від нас залежить, наскільки ефективно будуть використовуватися вичерпні енергоресурси, наскільки теплішими стануть наші домівки та наскільки розумно ми будемо використовувати заощаджені кошти", відмітила вона. Шляхи вирішення цих питань відображені в роботах учасників конкурсів.

Керівник Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" Біл Такер також  відмітив високу якісь конкурсних робіт і той факт, що учасників надихнула сама важливість теми енергоефективності та енергозбереження.
За словами Олени Рибак, виконавчого директора компанії "iC consulenten Україна", приємно визнавати, що такі заходи проводяться для підростаючого покоління, адже кожен з них стане запорукою майбутнього України.

Переможці конкурсів отримали не тільки заохочувальні призи, а й мали змогу на власні очі ознайомитись з роботою когенераційної станції під час відвідування заводу "Кока-Кола Беверіджиз Україна" та побувати на ексклюзивній екскурсії у Музеї води.

У конкурсі «Діти за чисту енергію» переможцями стали:

∙ Номінація "Малюнки", молодша вікова група (6-10 років)
Ананьєв Кирило (м. Донецьк), робота "Маєш завжди берегти" - І місце.
Калинович Дарія (м. Донецьк), робота "Природа сама дає нам енергію" - ІІ місце.
Будайчик Роман (Львівська обл., Стрийський р-н, с. Гірне), робота "Альтернативний вид електроенергії" - ІІІ місце.
Приз глядацьких симпатій - "Чисте довкілля – чиста енергія" Чепіжко Аліни (Запорізька обл., м. Токмак).

∙ Номінація "Малюнки", старша вікова група (11-16 років):

Дехтяр Оксана (Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н, с. Миролюбне), робота "Чиста енергія – чиста планета" - І місце.
Пшеничник Юлія (м. Вінниця), робота "Світ очима дитини" - ІІ місце.
Леськів Інеса (м. Жовків), робота "Світло життя в твоїх руках" - ІІІ місце.
Приз глядацьких симпатій отримала робота Халабової Вікторії (м. Донецьк) - "Енергія майбутнього".
 
∙ Номінація "Поробки – друге життя речей: вироби із пластику та скла" молодша вікова група (6-10 років)
Круковець Євген (м. Чернігів), робота "ДискоШар" - І місце.

Савіна Надія (Донецька обл., м. Добропілля), робота "Електрична рибка" - ІІ місце.
Рурич Ростислава (Донецька обл., м. Добропілля), робота "Енергія планети - людству" - ІІІ місце.
Приз глядацьких симпатій отримала робота "Енергоефективний будинок" Неліпи Артема (м. Київ).

∙ Номінація "Поробки – друге життя речей: вироби із пластику та скла" старша вікова група (11-16 років)

Криса Дарія (м. Черкаси), робота "Лампочка - дочка" - І місце.
Шмиголь Роман (м. Черкаси), робота "Натхнення" - ІІ місце.
Лата Михайло (м. Львів), робота "Світильник" - ІІІ місце.
Приз глядацьких симпатій отримала робота Мури Анни (Волинська обл., м. Рожище) - "Голуб миру на моєму подвір'ї".

У конкурсі «Плакатом по витратах» переможцями стали:
Бражнікова Анна - студентка Київського національного університету технологій та дизайну. Її робота "Бережи себе – збережеш світ" посіла  І місце.
Дидик Альона, студентка Київського національного університету технологій та дизайну. Робота "Заощаджуй" - ІІ місце.
Каторож Ярина, студентка Української академії друкарства, робота "Планета згасає" - ІІІ місце.

Призи глядацьких симпатій отримали: Кушнір Надія, студентка Української академії друкарства. Робота "Бережи світло над своєю головою". Кристопчук Марія-Надія, студентка Української академії друкарства. Робота "Скарбничка енергії". Татарчук Євгеній, студент Львівського національного аграрного університету. Робота "Ресурси".
Довідково: Конкурс "Діти за чисту енергію" проводиться щорічно, з 2008 року. За час його існування близько 7 тисяч дітей віком від 6 до 16 років взяли участь у ньому.
Конкурс "Плакатом по витратах" проходить 2 роки поспіль. За цей час в ньому взяли участь понад 50 провідних вузів України. Більше 1000 студентів з різних міст України надсилали роботи.

kmu.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.