Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:10:42

Міліція перевірила чим займаються студенти в гуртожитках після лекцій

17.10.2013   10:13Агенцiя

На Чернігівщині правоохоронці провели комплекс заходів, спрямованих на очищення прилеглої до навчальних закладів території від любителів алкоголю і тютюну, а також перевірили порядок у гуртожитках. Мешканці спальних районів та околиць Чернігова схвально оцінили формат проведення в обласному центрі оперативно-профілактичної операції, ініціатором якої виступив головний міліціонер області.

Своїм дорученням начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик зобов'язав начальників міськрайвідділів органів внутрішніх справ області наблизити маршрути патрулювання нарядів, задіяних на охорону громадського порядку до навчальних та дошкільних закладів, гуртожитків, де мешкають студенти цих закладів та прилеглих до них територій. Мета - не допустити порушень громадського порядку біля цих важливих об'єктів.

Не секрет, що з початком нового навчального року студентська молодь і підлітки збираються аби разом провести час. Непоодинокі випадки, коли такі посиденьки супроводжуються вживанням алкоголю і тютюнопалінням. Звідси - скарги громадян на галас під вікнами багатоповерхівок, хуліганські прояви та звичайне безкультур'я.

Перевірки навчальних закладів та гуртожитків, проведені дільничними інспекторами міліції та співробітниками кримінальної міліції у справах дітей за підтримки патрульної служби з метою проведення профілактичної роботи з недопущення адміністративних, кримінальних правопорушень та розпиття спиртних напоїв дали позитивний результат. Чисте охайне місто радує як чернігівців, так і гостей міста, які високо оцінили стабільний рівень громадського порядку та безпеки.

Відвідуючи студентські гуртожитки і спілкуючись із комендантами, вихователями і, звичайно ж, молоддю, правоохоронці ще раз підкреслили необхідність дотримання закону, адже плідне навчання несумісне з алкоголем, наркотиками і тютюном.

Адміністрація навчальних закладів із розумінням поставилася до ініціативи правоохоронців і забезпечила режим повного сприяння профілактичним заходам. У присутності вихователя дільничні інспектори  провідували студентів і перевірила чим вони заповнюють свій відпочинок. В деяких випадках молоді люди спочатку дивувалися неочікуваному візитові міліції, натомість потім студенти задавали безліч запитань, тут же на місці отримуючи ґрунтовні консультації.

В результаті рейдів перевірками були охоплені практично всі гуртожитки навчальних закладів області. 

Про ефективність проведених заходів свідчить і статистика. Так, в ході відпрацювання гуртожитків виявлено 3 кримінальні правопорушення -  крадіжка, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та незаконне зберігання наркотичних засобів.

Міліція перевірила (фото5)На порушників складено 405 адміністративних протоколів за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях та появу у громадському місці в п'яному вигляді; куріння у заборонених місцях; дрібне хуліганство; вчинення насильства в сім'ї; керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння; порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами; придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення.

Зважаючи на позитивні результати, профілактичні заходи на теренах області триватимуть і надалі.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини