Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:07:22

Підготовка навчальних закладів до нового навчального року – на контролі обласної влади

16.08.2013   18:30

Розвиток освіти і надання якісних освітніх послуг – один з основних напрямків роботи Президента України Віктора Януковича. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час ознайомлення зі станом підготовки освітніх закладів до нового навчального року у Менському та Щорському районах області.

“Для обласної влади одне з найголовніших питань – це якість освітніх послуг, які ми надаємо нашим дітям.

Глава держави ставить завдання: усі діти, незалежно від місця проживання, повинні мати рівний доступ до освіти і отримувати ті знання, які їм забезпечать подальший успіх на життєвому шляху. Тобто для продовження навчання кожна дитина повинна отримати кваліфіковану середню освіту незалежно від того, чи у селі вона живе, чи у великому місті”, – підкреслив очільник області.

Березнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Менського району І-ІІ ступенів, яку відвідав Володимир Хоменко, функціонує з 1961 року.

У школі-інтернаті навчається та виховується 102 дитини з особливими освітніми потребами, з них 16 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 40 – діти-інваліди.

Педагогічний колектив працює над проблемою “Модернізація освітньої діяльності школи-інтернату шляхом особистісно орієнтованого навчання і виховання, застосування інформаційних технологій та реалізації принципу корекційної спрямованості навчально-виховного процесу. Проведення лікувально-профілактичних заходів, впровадження здоров’язберігаючих технологій відповідно до критеріїв шкільної програми “Школа сприяння здоров’ю”.

Відповідно до проблеми корекційно-реабілітаційний процес будується на принципі індивідуального та диференційованого підходу до кожної дитини, із урахуванням її індивідуальних особливостей та освітніх потреб. Для розвитку здібностей вихованців, їх соціалізації організовано роботу 12 гуртків, створено умови для зміцнення здоров’я та корекції вад розвитку дітей.

Покращується матеріально-технічна база школи-інтернату, умови навчання та проживання дітей. Обладнано 9 навчальних кабінетів, 4 класні кімнати, бібліотеку, столярну, слюсарну, швейні майстерні, актову та спортивну зали, медичний кабінет, їдальню, гуртожитки, банно-пральний комплекс.

З метою поліпшення побутових умов дітей, матеріальної бази школи-інтернату залучаються кошти благодійних фондів та організацій. Зокрема, протягом 2012-2013 навчального року за кошти спонсорів встановлено теплицю, модернізовано 2 швейні майстерні (забезпечено сучасними електричними швейними машинами), підготовлено приміщення для здійснення допрофесійної підготовки вихованців за робітничою спеціальністю “маляр, штукатур, лицювальник”, облаштовано географічний майданчик.

Відповідно до перспективної мережі контингент учнів Кучинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Щорського району у 2013-2014 навчальному році становитиме 113 осіб, у 2014-2015 році – 111 осіб.

Улітку 2013 року на базі Кучинівської ЗОШ І-ІІІ ст. працював пришкільний табір з денним перебуванням дітей “Райдуга”, в якому відпочивало 45 дітей.

В осінньо-зимовий період теплопостачання здійснюється від модульної котельні, яку встановлено у 2011 році.

Відповідно до проекту ПРООН “Місцевий розвиток орієнтований на громаду” в 2010 році в закладі проведено заміну віконних блоків.

Влітку 2013 року проведено поточний ремонт навчальних приміщень, відремонтовано шкільні ганки, пофарбовано огорожу навколо школи.

Завершуються роботи по улаштуванню внутрішніх санвузлів.

“Виконуючи поставлені завдання, обласна влада робить все для того, щоб умови, в яких навчаються діти, і рівень викладання в школах був досить високим і забезпечував ті вимоги, яки зараз ставляться керівництвом держави”, – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини