Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:18:28

40 тисяч школярів Чернігівщини охоплені позашкільною освітою

20.06.2013   14:56

У середу, 19 червня, відбулося чергове засідання Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації. Зустріч відбулася на базі КЗ “Чернігівська обласна станція юних натуралістів”.

Вела засідання голова Громадської ради Світлана Пасталиця.

Члени ради оглянули та ознайомилися з роботою станції юннатів. Вихованці цього закладу провели невеличку екскурсію і розповіли про роботу гуртків станції, продемонстрували свої роботи та відповіли на запитання гостей.

Заступник начальника Управління освіти і науки обласної державної адміністрації Микола Конопацький говорив про реалізацію на Чернігівщині завдань та соціальних ініціатив Президента України щодо організації змістовного дозвілля дітей та популяризації здорового способу життя. Він зазначив, що цього літа планується направляти до дитячих оздоровчих таборів фахівців із позашкільних закладів області, які будуть додатково займатися з вихованцями таборів. Микола Конопацький також навів такі статистичні дані по області: всього в гуртках та секціях займається близько 40 тис. школярів, що становить 43,2% від загальної кількості (по Україні – 40%). У Варвинському, Козелецькому, Носівському, Щорському, Новгород-Сіверському, Куликівському, Коропському, Менському, Корюківському, Городнянському районах, містах Ніжині та Прилуках рівень охоплення дітей позашкільною освітою перевищує середній по області та складає від майже 49% до 77%.

Під час зустрічі також виступали директор обласного комунального позашкільного навчального закладу “Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді” Чернігівської обласної ради Наталія Лещенко, директор позашкільного навчального закладу “Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій” Петро Степовик, директор обласного центру науково-технічної творчості учнівської творчості Дмитро Кравченко, заступник директора комунального позашкільного навчального закладу “Обласний Палац дітей та юнацтва” Людмила Москалець та заступник директора комунального закладу “Чернігівська обласна станція юних натуралістів” Руслана Кидиба.

Члени Громадської ради запропонували співпрацювати зі ЗМІ для поширення інформації про роботу позашкільних закладів з метою залучення більшої кількості дітей до корисного дозвілля. Також говорилося про необхідність розповсюдження такої інформації у навчальних закладах та серед батьків, адже більшість з них навіть не знають, що велика кількість гуртків області працює безкоштовно і діти з користю можуть проводити свій вільний час і розвиватися як у фізичному, так і у духовному напрямку.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини