Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:57:59

Нагороджено переможців конкурсу “Вчимося бути європейцями”

24.05.2013   17:09Агенцiя

23 травня у затишній і комфортній залі експертного клубу “Чиста політика” отримали заслужені нагороди переможці міського конкурсу “Вчимося бути європейцями”.

Їх вручили відомі в місті люди, які надали всебічну підтримку в організації конкурсу. Це
Сергій Андрос – перший заступник Чернігівського міського голови, народний депутат України 5-го та 6-го скликання.
Олександр Шкурат – депутат Чернігівської міської ради, успішний підприємець.
Артем Стах – депутат Чернігівської міської ради, начальник комунального підприємства “Дільниця з контролю за благоустроєм міста”.
Дмитро Синенко – представник Чернігівської обласної громадської організації “Комітет виборців України.

Також хотілося б відзначити чернігівців, які завдяки своїм організаторським здібностям допомогли перетворити віртуальну ідею на досить привабливий реальний проект. Це

Ірина Соломаха – начальник відділу зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради.

Олексій Семешко, Олена Бабич та Антоніна Скоренок – друзі й колеги автора цих рядків, які всіляко підтримують різноманітні молодіжні ідеї та проекти, нещадно критикують всі “вузькі” місця і в той же час завжди підставляють плече у скрутну хвилину.

Скоро виповниться п’ять місяців з дня народження Чернігівського студентського порталу. Він задумувався як місце спілкування і самореалізації творчої студентської і учнівської молоді. І надзвичайно приємно, що завдяки небайдужим і креативним людям, яких чимало в нашому місті, вдалося реалізувати цілу низку завдань, які ставилися перед цим проектом протягом першого року роботи.

Що стосується переможців конкурсу і власне церемонії нагородження, то події розгорталися наступним чином:

Першим було відрекомендовано студента, який вдруге бере участь у конкурсах, ініційованих Чернігівським студентським порталом. Дуже прикро, що в конкурсі “Три проблеми, які мене хвилюють”, йому зовсім трішки не вистачило, щоб стати призером. Але цього разу він досяг таки успіху, ставши одним із трьох переможців онлайн-голосування. Це Сергій Мекшун, який представляє Інститут історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка.

Серйозну конкуренцію Сергію у боротьбі за прихильність вболівальників склали дві чарівні представниці Чернігівського державного інституту економіки і управління: студентка факультету менеджменту Людмила Ніценко та фінансово-економічного факультету – Катерина Мартиненко.

Одне з двох третіх місць посів представник механіко-технологічного факультету Чернігівського державного технологічного університету Максим Тиндик, який у своєму есе зазначив, що українці є європейцями ще з часів, “коли доньки Ярослава Мудрого несли культуру і грамоту в темну Європу, коли наших козаків боялись та шанували всі – від турків до французів, коли українців ототожнювали з взірцем вихованості та освіченості”.

Вже знайома нам Катерина Мартиненко примудрилася не лише організувати ефективну рекламу свого твору під час онлайн-голосування, а й викликати серйозний інтерес до нього серед членів журі, які саме цю роботу відзначили ще однією третьою премією.

Юлія Ковтун, яка навчається в Інституті історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка здобула одну з двох других премій.

Володарем ще однієї другої премії став студент Інституті історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка Олексій Семибратов, який влучно й дотепно “пройшовся” по проблемі кумівства в українському політикумі і вдало процитував Любоми?ра Гу?зара з приводу того, що: “Між Сходом і Заходом України нема поділу, є поділ між тими, хто любить Україну і хто її не любить”.

“Залізна завіса над Європою рухнула, та пелена з очей людей до сих пір не спала – ми не усвідомлюємо нашого права на краще життя, освіту, медицину, повагу до кожного, ми сприймаємо жахи нашої бюрократичної системи, як щось невідворотне, і навіть не хочемо з ними боротись, бо проблема лежить глибше – всередині нас. І задача для кожного, хто прагне змін – почати змінювати себе, невпинно працювати над самоосвітою, звертатись до досвіду успішних сусідів, культивувати в собі та навколо себе цінності справжнього європейця”. Це цитата з твору студентки факультету електронних та інформаційних технологій Чернігівського державного технологічного університету Тамари Коляди, яка здобула І місце на конкурсі студентських робіт “Вчимося бути європейцями”.

http://stydent.org.ua/nagorodzheno-peremozhtsiv-konkursu-vchimosya-buti-evropejtsyami.html

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини