Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:25:05

Міліціонери й школярі обговорили юридичну відповідальність

06.02.2013   08:41

Злочин легше попередити, ніж потім займатися соціальною реабілітацією неповнолітнього злочинця. Зважаючи на це, міліція постійно займається профілактично-роз’яснювальною роботою серед школярів.

Головна задача зустрічей правоохоронців з учнівською молоддю – переконати юних українців у тому, що бути законослухняним громадянином – значить відкрити для себе масу перспектив у житті – кар’єру, успішність, упевненість у завтрашньому дні.

За ініціативи працівників відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області в Чернігівській школі №13 була проведена виховна година на тему “Юридична відповідальність”. Захід відбувся за спільної ініціативи адміністрації школи та правоохоронців, в ньому також взяли участь працівники УДАІ УМВС в області.

Попереджувати підліткову злочинність можна різними способами, але найкращий – все-таки поінформованість та всебічна обізнаність школярів у нормативних положеннях адміністративного й кримінального законодавства. Виховна година проходила у декілька етапів – питання на швидкість, юридичні ситуації, юридична консультація та юридичний рахунок.

Журі, до якого окрім міліціонерів входив учитель історії та правознавства, об’єктивно оцінювало знання учнів. Спочатку для розминки учні бігло повторили основні терміни та положення курсу правознавства, а потім завдання поступово ускладнювалися, що активізувало активність учнів. Під час розв’язання юридичних задач підлітки навчилися не бездумно відтворювати завчену інформацію, а застосовувати їх до конкретних життєвих ситуацій. Педагоги відзначили неабияку пізнавальну цінність подібних заходів для формування юридичної культури підлітків.

Авторитетне журі визначило команду-переможницю, яка показала найкращі знання й давала найповніші відповіді та продемонструвала вміння застосовувати знання на практиці.

Самі учні погоджуються, що через наочні приклади та моделювання ситуацій багато яких тем з курсу правознавства набагато краще засвоюються і одночасно переконують в необхідності бути законослухняним громадянином.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини