Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:21:21

На Чернігівщині «Куликівське молоко» відновило випуск молочної продукції тривалого зберігання

31.03.2022   15:30Агенцiя

ПрАТ «Куликівське молоко» (Чернігівська область), яке випускає продукцію під ТМ «Куликівка», з початком війни призупинило свою діяльність.

Одні з виробничих потужностей наразі на тимчасово окупованій території і не працюють. Основне виробництво розташоване у межах Куликівського району і вже відновило роботу.

 

Про це повідомив Анатолій Дідур, голова наглядової ради підприємства, передає agrotimes.ua.

«Асортимент відкоригували на молочну продукцію тривалого зберігання. Наразі виробляють тверді сири, вершкове масло, сухе молоко. Швидкопсувну продукцію — лише на потреби громади. Підприємство працює не на повну потужність, але ми нарощуватимемо її, поки є така можливість», — розповідає Дідур.

Додамо, що до війни «Куликівське молоко» збирало сировину майже по всій Чернігівській області. Нині є проблеми, бо не всі ферми можуть тепер постачати молоко: деякі з них на тимчасово окупованій території, деякі зруйновані.

«Агрохолдинги, з якими ми працювали, так і продовжуємо. У населення не купуємо молоко. Не так усе просто з матеріалами та інгредієнтами. Добре, що на складах були запаси на місяць-два, з ними й працюємо», — підкреслює голова наглядової ради підприємства.

Крім того, підприємство потрапило в перелік стратегічних, коли держава розробила програму закупівлі продовольства, тому частину продукції йде по цьому каналу.

«Оговтавшись після першого шоку, клієнти зрозуміли, як дістатися до нас, ми зрозуміли — як до них, і нині реалізація пожвавішала: і через магазини, і на виїзній торгівлі. Доставку стримують проблеми з пальним. Але підприємство планує розвозити продукцію не тільки Чернігівщиною, а й у інші регіони, куди зможе доїхати. Ми робимо по максимуму все від нас залежне», — наголошує Анатолій Дідур.

Як і інші молокопереробники, підприємство допомагає громаді, Теробороні, волонтерам: безкоштовно роздавало продукцію передусім з коротким терміном зберігання, вивозило людей із Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини