Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:08:55

Як у Чернігові аналізують туристичні потоки та вивчають попит на послуги

06.01.2022   11:50Агенцiя

Управління культури та туризму Чернігівської міської ради спільно із Київстар розвиває туристичну галузь регіону завдяки великим даним

Уже протягом двох років моніторинг потоків міграції населення, який будується на основі даних "Київстар", допомагає Чернігівському управлінню культури та туризму вивчати свою цільову аудиторію, її поведінку у певні проміжки часу та, спираючись на інформацію аналітичних звітів, планувати відповідну маркетингову стратегію, готувати кваліфікований персонал і розвивати інфраструктуру. Зокрема, дані про відвідування Чернігову туристами з інших країн вплинули на зміну орієнтирів у підготовці інформації іноземними мовами, за яку відповідає КУ "Туристичний інформаційний центр". А точні дані щодо загальної кількості туристів сприяли організації та проведенню навчань в сертифікованих школах гідів.

Оцінюючи аналітичні дані від "Київстар" за два роки*, Управління культури та туризму Чернігівської міської ради дійшло висновку, що "пікові" активності туристичних відвідувань міста приходяться на червень, серпень та жовтень – кількість туристів у ці місяці зростає у декілька разів порівняно із місяцями найменшої активності.

Водночас гостей із України у пікові періоди – понад 216 тис. осіб у червні, майже 175 тис. у серпні та близько 150 тис. осіб у жовтні, а іноземців – 6,6 тис. осіб у червні, майже 8 тис. у серпні та 5,3 тис. осіб у жовтні*.

Отримана інформація дозволила місту переглянути календар подій для містян та гостей міста, щоб запланувати найцікавіші заходи на найбільш активні періоди.

За даними досліджень, потягом 2020 року Чернігів відвідали понад 1,2 млн гостей – абонентів "Київстар" з Київської, Сумської, Дніпропетровської та Харківської областей України. Найбільша кількість українських туристів приїздила із Києва. Саме кияни виявилися постійними відвідувачами Чернігова – міста легенд – у коротких турах, влаштованих на вихідні дні.

При цьому лише за 11 місяців 2021 року кількість туристів уже сягнула позначки у майже 1,6 млн осіб. Старовинне місто приймало гостей з Києва та Київської області, Сумщини, Харківщини, Полтавщини, Львівщини, Запоріжжя, Дніпра та Дніпропетровської області.

Регулярна статистична аналітика дозволяє місцевій владі аргументовано коригувати маркетингову політику туристичних напрямків, щоб посилити її там, звідки зараз до Чернігова їдуть найменше, та привабити із цих областей нових туристів. А також планувати розвиток інфраструктури міста, появу нових туристичних маршрутів та об’єктів, створення зручної логістики для поїздок тощо.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини