Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:41:03

Як внести зміни до реєстру, - пояснює податкова

23.11.2021   09:48Агенцiя

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 № 1109 ухвалені зміни, що передбачають спрощення процедури оформлення паспорта громадянина України.

 

Зокрема, особа віком від 14 до 18 років, яка має зареєстроване місце проживання та яка не зареєстрована в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (далі – ДРФО), під час оформлення паспорта вперше може за її бажанням одночасно зареєструватися в ДРФО з подальшим відображенням інформації про реєстраційний номер у паспорті.

У разі коли за даними ДПС встановлено, що особа раніше була зареєстрована в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та дані про особу, які вказані у заяві для оформлення паспорта, збігаються з даними про особу, наявними в ДРФО, реєстраційний номер проставляється у паспорті громадянина України.

У разі коли за даними ДПС встановлено, що особа раніше була зареєстрована в ДРФО та дані про особу відрізняються від вказаних у заяві на отримання паспорта, ДПС надсилає повідомлення про необхідність звернення громадянина до контролюючого органу для реєстрації або внесення змін в ДРФО. У такому випадку паспорт оформляється без внесення даних про реєстраційний номер.

Також нагадуємо, що у разі зміни прізвища, імені, по-батькові, місця проживання (реєстрації) тощо громадянин у 30-денний термін повинен звернутись до органу ДПС для внесення змін у Державний реєстр фізичних осіб — платників податків.

Подати заяву на реєстрацію та внесення змін можна у такий спосіб:

- особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

- у приватній частині (особистий кабінет) Електронного кабінету платника з використанням електронного цифрового підпису фізичної особи. Вхід до особистого кабінету платника за адресою https://cabinet.tax.gov.ua.

Звертаємо увагу платників, що реєстраційний номер облікової картки платника податків застосовується для ідентифікації особи у електронних системах (ДПС, Пенсійного фонду, застосунку «Дія», медичній системі, банківських установах та ін.), а також для отримання сертифікату про щеплення від Covid-19.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.