Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:01:12

У Чернігові на виконкомі затвердили Програму підтримки громадських організацій Чернігова на 2022 рік

04.11.2021   08:49Агенцiя

3 листопада, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради виконком погодив проєкт Програми підтримки громадських організацій Чернігова на 2022 рік.

Програма спрямована на фінансову підтримку громадських організацій, які об'єднують осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, ветеранів, учасників антитерористичної операції на сході України, осіб хворих на цукровий діабет, багатодітні родини, осіб, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та громадян, які потрапили у скрутні життєві обставини. Ці організації мають значний авторитет серед населення, здійснюють свою діяльність на безоплатній основі, відкрито та прозоро, допомагають місту зняти соціальну напругу та вирішити ряд нагальних соціальних потреб.

Фінансова допомога, яка передбачається Програмою, є цільовою, призначена в основному для оплати комунальних послуг та енергоносіїв, сплати податку на землю, плати за оренду земельної ділянки та приміщень. Ширше фінансування передбачається для ГО "Чернігівський центр  соціальної адаптації бездомних та безпритульних", де крім видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв є фінансування видатків на оплату праці зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, канцелярських, господарських товарів та інвентарю, оплату послуг з дезинфекції та санітарної обробки речей безпритульних та приміщення, придбання санітарно-гігієнічних виробів, пально-мастильних матеріалів, а також ремонт приміщення по вулиці Святомиколаївській, 33.

Фінансове забезпечення Програми передбачене за рахунок коштів бюджету місцевого самоврядування в межах видатків, затверджених бюджетом Чернігівської міської територіальної громади на 2022 рік. Програма буде реалізовуватись протягом 2022 року і потребує фінансового забезпечення в сумі 4 189 628 гривень.

Після погодження виконкомом проєкт програми ще має бути затверджений на сесії міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.