Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:04:57

Як тільки зарплата стала конкурентною - на АТП-2528 почали приходити працювати молоді люди

16.01.2019   08:07

15 січня, на ранковій нараді у мерії звітував керівник комунального підприємства "АТП-2528" Руслан Волок.

Він повідомив, що на підприємстві працює 320 осіб. Середня зарплата в 2018 році становила  8012 грн, причому за рік вона збільшилася на 2 862 гривні.

Платять її вчасно, передбачена система мотивації і бонусів за обсяги виконаної роботи. Для прикладу, у середньому, зарплата водія на КП з нарахуваннями становить більше 11 тис. грн.

"Як тільки зарплата на підприємстві стала трохи більшою, більш-менш конкурентною, на АТП-2528 почали приходити працювати молоді люди. Це свідчення того, що за умови підвищення зарплат у виробничій сфері, ті робітники, які виїхали за кордон, будуть повертатися", - прокоментував міський голова Владислав Атрошенко.

Також міський голова доручив керівникам усіх комунальних підприємств підготувати порівняльні дані по всіх затребуваних професіях щодо всіх обласних центрів: рівень зарплат, вакансії, вартість послуг та тарифів цих підприємств.

Основні напрями діяльності комунального підприємства «АТП 2528» - санітарне очищення та вивезення сміття, прибирання вулиць, утримання сміттєзвалища та дощової каналізації, ремонт та утримання доріг по місту.

Перший напрямок діяльності - підприємство вивозить сміття з контейнерів усього Чернігова, а їх по місту загалом 3700. Цією роботою займаються 55 працівників. Минулоріч вивезено на полігон у Масанах понад 540 тисяч кубометрів твердих побутових відходів. Також майже 58 тис.м3 рідких побутових відходів прийнято на зливній станції, з них майже п’ята частина вивезена  асенізаційним транспортом КП “АТП-2528”.

Парк спецтехніки для вивезення відходів на підприємстві налічує 39 автомобілів, в тому числі 35 сміттєвозів. Але зношеність парку техніки - 72%. Тому є потреба в її оновленні. У 2018 році придбано 2 сміттєвози МАЗ-Сапфір і 2 сміттєвози із заднім завантаженням і краном-маніпулятором.

Другий напрямок роботи підприємства - це чистота в місті: підмітання вулиць, прибирання снігу і сміття з зупинок громадського транспорту та їх миття. Тут 123 працівники: водії, трактористи, технічний персонал..

Загалом у прибиранні міських територій задіяно 56 одиниць техніки. Переважна частина – це нові універсальні машини і трактори, які були закуплені в 2017 році. Після прибирання з міських вулиць за 2018 рік вивезли близько 3,8 тис. тонн ґрунту, близько 20,1 тис. м3 сміття і 24,5 тис.м3 снігу.

А тротуари і прибордюрну частину прибирають у т. ч. вручну: 5 бригад чисельністю 51 чоловік – 40 прибиральників та 11 вантажників.

Підприємство прибирає, згідно з договорами, 88 об'єктів благоустрою, 120 вулиць, довжиною 148 км. Загальна площа прибирання ручного прибирання влітку –  218 тис. м2; взимку – 16,5 тис.м2.

КП "АТП-2528" також відповідальне за обслуговування полігону твердих побутових  відходів, який функціонує з 1961 року. Його площа 30 гектарів. Тут працює 12 чоловік. 

Обсяг відходів з дня відкриття у 1961р. досяг більше 24 млн. м3 (6 млн. тонн). Щодня він збільшується на 1 тис. 786 м3.

У 2018 році почалися роботи по приведенню чернігівського полігону твердих побутових відходів до вимог Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Утримання вуличної дорожньої мережі: 35 працівників цього цеху здійснюють ямковий ремонт доріг і тротуарів, асфальтуванням розкопок тощо . За минулий рік ними виконано дорожніх робіт на 19,5 млн. грн.

Окрім того, КП АТП 2528 відповідальне за утримання дощової  каналізації та очисних споруд. Зараз цьому приділяється максимум уваги. Окрім робіт зпоточного чищення та ремонту колодязів дощової каналізації по місту в 2018 році на 2-х ділянках для проведення мереж залучалася спеціальна техніка (ділянки на вулицях Рокоссовского-Шевченка, Могилянського-Декабристів).

У Чернігові 66,82 кілометрів дощової каналізації, нею охоплена третина міста. Підтриманням робочого стану і ремонтом колодязів зливової мережі, її очищенням, перевіркою, а також технічним обслуговуванням  гідроспоруд на річці Стрижень займаються 17 працівників.

У 2017 році КП "АТП-2528" сплатило податків та зборів на суму 8,5 млн грн, у 2018 - 11,2 млн грн.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини