Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:55:06

На Чернігівщині намолотили більше двох мільйонів тонн зерна

19.10.2018   10:44Агенцiя

Загалом в області зернові та зернобобові культури зібрані з понад 405 тисяч гектарів (57 % від запланованого) – на 65 тисяч гектарів більше, ніж на відповідну дату торік.

Намолочено майже 2,08 мільйона тонн зерна (+ 596 тонн проти минулого року). Рівень урожайності перевищує 51 центнер з гектара (+ 7,7 центнера з гектара).

В усіх районах триває збирання кукурудзи на зерно. З понад 109 тисяч гектарів (27 %) отримано біля 990 тисяч тонн. Середня врожайність цієї культури – близько 91 центнера з гектара, що на 14 центнерів з гектара більше, ніж минулоріч.

Соняшник зібрано з майже 160 тисяч гектарів, або 79 % (+ 24 тисячі гектарів). Намолочено понад 436 тисяч тонн при середній врожайності 27,5 центнера з гектара (+ 2,1 центнера з гектара). Зазначену культуру повністю зібрали в Талалаївському районі, завершують – у Ріпкинському, Носівському, Бахмацькому, Бобровицькому, Ічнянському, Козелецькому та Менському.

Обмолочено близько 59 тисяч гектарів, або 56 %, сої, якої отримано більше 150 тисяч тонн. Середня врожайність цієї культури вища за минулорічну на 5,6 центнера з гектара та складає біля 26 центнерів з гектара. Сою вже зібрали сільгосппідприємства Сновщини та Козелеччини, наближаються до завершення роботи в агрогосподарствах Новгород-Сіверського, Куликівського, Срібнянського, Носівського та Сосницького районів.

У Бахмацькому, Варвинському та Прилуцькому районах почали копати цукровий буряк. З півтори тисячі гектарів (27 %) зібрано понад 62 тисячі тонн при середній врожайності 433 центнери з гектара (+ 75 центнерів з гектара).

Окрім збиральної кампанії, сільгоспвиробники Чернігівщини проводять також посівні роботи. Наразі в області посіяно майже 150 тисяч гектарів колосових культур, або 69 % від запланованого. Зокрема пшеницею засіяно біля 135 тисяч гектарів (71 %), житом – 14 тисяч гектарів (56 %), озимим ячменем – 110 гектарів (21 %). Посів озимого ріпаку виконано на 116 %, зазначеною культурою засіяно 29 тисяч гектарів.

 
За інформацією Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини