Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:30:24

В ОДА обговорюють нові механізми постачання електроенергії для бюджетних установ

19.07.2018   09:44Агенцiя

З 11 червня набрала чинності постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання договірних відносин із бюджетними організаціями та установами, які мають брати участь у тендерних закупівлях електричної енергії у 2019 році.

Названий документ зупиняє дію нині існуючих правил користування електричною енергією.

Особливості подальшої роботи зі згаданого питання обговорили на нараді, ініційованій ПАТ «Чернігівенерго», за участю заступника голови Чернігівської ОДА Сергія Сергієнка.

Нагадаємо, що з наступного року в Україні припинять роботу обленерго як такі. А на ринку з’являться ліцензовані компанії, які надаватимуть послуги з вироблення та розподілу електричної енергії.

Наразі виникає питання, як бюджетним установам обслуговуватися в перехідний період, адже деякі з них мають договори з обленерго до 1 грудня, а деякі до 31 грудня.

Про ймовірні варіанти роботи в таких умовах розповів Роман Гамениця, директор ТОВ «ЕНЕРА— Чернігів», що є роздрібною компанією, яка виокремилася з обленерго. Він зауважив про можливість подовження існуючих договорів чи укладання нових. Окрім того, роз’яснив механізм роботи у форматі «універсальний постачальник» та «вільні ціни».

- Першочергове завдання бюджетних установ вийти на тендер раніше, аби вберегти час на випадок інших регулюючих процедур та дотриматися визначених законодавством строків для укладання договорів. Відтак, вивчати ринок потрібно вже сьогодні, — акцентував Сергій Сергієнко.

Також він повідомив, що фахівці профільних департаментів ОДА вивчатимуть ситуацію та надаватимуть рекомендації, а за необхідності — звертатимуться до урядовців щодо врегулювання певних колізій у законодавстві, що можуть проявитися у практичному його застосуванні.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини