Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:43:26

У Чернігові мережа громадського транспорту складається з 10 тролейбусних та 37 автобусних маршрутів

31.05.2018   08:49

Міська маршрутна мережа Чернігова складається з 10 тролейбусних маршрутів загальною протяжністю 104,6 км і 37 автобусних маршрутів протяжністю 364 км. Для посадки і висадки пасажирів визначено близько 450 зупинок громадського транспорту.

У 2017-2018 роках перевезення пасажирів здійснюють 13 перевізників: 8 автомобільних перевізників - юридичних осіб, включаючи КП «ЧТУ», та 5 автомобільних перевізників - фізичних осіб. Обслуговують пасажирів щодня 65 тролейбусів, 124 автобуси середньої та великої місткості марок ПАЗ, Еталон, АЙ-Вен, і 144 автобуси малої місткості марок Дельфін і Рута.

Такі дані озвучив начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку Чернігівської міської ради Олександр Рижий 29 травня на міській розширеній нараді.


З метою виведення міських пасажирських перевезень на якісно новий рівень протягом 2017-2018 років впроваджені заходи за трьома напрямками:

Пряма фінансова підтримка підприємств пасажирського транспорту з міського бюджету

Минулого року КП «ЧТУ» придбало 5 нових низькопідлогових тролейбусів ЕТАЛОН Т12110 виробництва ПрАТ «Чернігівський автозавод». Здійснювались капітальні ремонти контактної мережі протяжністю 2,5 км та ремонт 3-х тягових підстанцій.

Починаючи з 2016 року, Чернігівська міська рада щорічно затверджує Програми компенсації пільгових перевезень. Наразі в місті діє Програма компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування. Минулого року така компенсація з міського бюджету склала 54,6 млн грн.


Залучення інвестицій

Чернігів продовжує співпрацювати з Міністерством інфраструктури України в питанні залучення коштів для придбання 40 нових енергоефективних низькопідлогових тролейбусів на суму 6 млн євро (біля 180 млн грн) у рамках Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком. Умови Європейського інвестиційного банку є найбільш прийнятними, тому його і було обрано в якості інвестора.

Протягом минулого року в місті оптимізований проект по кількості рухомого складу та виконані нові фінансові розрахунки, пов’язані з цим.

За підтримки USAID, яка за свій кошт залучила Інститут енергозбереження та енергоменеджменту «КПІ», досліджено стан електротранспорту Чернігова. А вже в травні поточного року за результатами засідання Керівного комітету проекту «Міський громадський транспорт України» Чернігову наданий дозвіл на цей кредит. Загалом схвалені шість підпроектів 4-х міст: Львів, Харків, Суми та Чернігів на загальну суму 89 млн євро.

Враховуючи зміни у мережі міських автобусних маршрутів, у місті проведений конкурс з перевезення пасажирів на всіх міських автобусних маршрутах загального користування. У минулому році автоперевізниками здійснена заміна 22 транспортних засобів, замість 19 запланованих.

Зокрема, підприємство ПрАТ «Таксосервіс» придбало 4 автобуси Ataman А092H6 з двигунами, що відповідають стандарту Євро-5 та пристосовані для осіб з обмеженими можливостями.

У березні 2017 року управлінням транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради проведений конкурс з визначення суб'єкта господарювання для надання послуг GPS–моніторингу. В конкурсі взяло участь 6 підприємств. З урахуванням практичного досвіду та інвестиційної пропозиції щодо установки та облаштування на території міста «розумних зупинок», підключених до системи GPS, конкурсний комітет одноголосно віддав перевагу пропозиції ТОВ «Дозор Україна», м. Житомир.

Влітку 2017 року завершився процес обладнання 388 транспортних засобів, що обслуговують маршрутну мережу міста, GPS-трекерами. За допомогою системи GPS – моніторингу транспорту пасажири мають можливість отримувати інформацію про місце знаходження рухомого складу та час прибуття на зупинку зі своїх смартфонів та стаціонарних ПК. Крім того, це дозволяє більш ефективно контролювати перевізників.

У рамках виконання інвестиційних зобов’язань в 2017-2018 роках встановлено 2 інформаційні табло з прогнозуванням часу прибуття транспорту та 6 зупинкових комплексів за рахунок ТОВ «Дозор Україна». На обслуговування системи GPS – моніторингу кошти з міського бюджету не витрачаються.

Також у Чернігові розпочатий процес впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в транспорті. Вже проведений інвестиційний конкурс, за результатами якого суб’єктом господарювання для виконання функцій оператора автоматизованої системи оплати проїзду в електротранспорті КП «ЧТУ» визначене ТОВ «Чернігівська транспортна компанія».


Підвищення якості перевезень

Вже майже рік тому в тролейбусній мережі організовано новий маршрут № 9 «2-га міська лікарня – ЗАЗ», що об’єднав два тролейбусні маршрути № 2 та № 9. Завдяки цьому мешканці мікрорайону ЗАЗ мають можливість прямим маршрутом дістатись до Красного мосту, Центрального парку культури та відпочинку, стадіону ім. Ю. Гагаріна.

У місті з 17 квітня до 15 жовтня організовані пасажирські перевезення окремих категорій громадян до дачних масивів на 7 автобусних маршрутах.

Цього року були внесені зміни до маршрутної мережі міста з залученням близько 250 одиниць рухомого складу для забезпечення проїзду пасажирів до кладовища Яцево у поминальні дні. Завдяки організації додаткових напрямків руху приватного транспорту, а також плідній співпраці працівників Національної поліції, управління транспорту, управління житлово-комунального господарства, «Спецкомбінату», КП «АТП-2528» та перевізників, заходи по транспортному забезпеченню пройшли без нарікань, заторів та затримок.

У 2017 році управлінням проведений конкурс з визначення перевізників на 8-ми міських автобусних маршрутах. Постійно здійснюється контроль за виконанням умов договору на перевезення шляхом проведення перевірок, за результатами яких оформлюються приписи та повідомлення про виявлені порушення умов договорів.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини