Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:53:14

В області стало більше "зеленої енергії"

17.04.2018   15:50Агенцiя

За І квартал поточного року Чернігівщина збільшила виробництво електричної енергії з відновлюваних джерел. Розпочали роботу 7 генеруючих установок, які залучають енергію сонця. Загальна потужність — 92 кВт.

Генератори встановлені у приватних господарствах в селах Лебидівка та Євминка Козелецького району, селищі Хибалівка Куликівського району, селі Талалаївка Ніжинського району, селищі Макошино Менського району, селі Брусилів Чернігівського району та безпосередньо в Чернігові.

Минулоріч одна така установка виробила майже 6 тисяч кВт/год. Враховуючи, що в середньому одне домогосподарство споживає щорічно біля 2 тисяч кВт/год, одного приладу вистачить на забезпечення електроенергією 3-х господарств.

На сьогодні в області вже виробляється 635 кВт енергії лише від сонця.

Загальна потужність об’єктів відновлюваної енергетики області, яка поєднує в собі виробництво електроенергії з біомаси, біогазу, сонячної енергії та за допомогою сили води, становить понад 5 тисяч кВт. З початку цього року зазначеними об’єктами вже вироблено понад 7,5 мільйонів кВт/год електроенергії.

Впровадження «зелених» проектів стимулює низка законодавчих змін, зокрема:
– удосконалення та прив’язка до курсу євро до 2030 року «зеленого» тарифу;
– ліквідація вимоги щодо «місцевої» складової;
– запровадження надбавки за використання українського обладнання;
– укладання довгострокових договорів на закупівлю «чистої» електроенергії за «зеленим» тарифом.

Відновлювана енергетика України стає все більш привабливою сферою для інвестицій. З 2015 року у зазначений напрям вкладено понад 550 мільйонів євро.


Департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу  Чернігівської облдержадміістрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини