Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:49:55

Коригування тарифів - через ріст "мінімалки" й подорожчання пального

07.12.2017   09:53

Місто Чернігів знову вимушене йти на непопулярний крок – коригування (у бік збільшення в середньому на 8%) тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій комунальних житлово-експлуатаційних підприємств.

Якщо цього коригування зараз не зробити, то збитки, наприклад, тільки по одному КП «Деснянське» становитимуть понад 300 тисяч гривень кожен місяць, тобто через три місяці вже досягнуть майже мільйона.

Необхідність у коригуванні тарифів виникла через фактори, які є об’єктивними і від самих підприємств не залежать. А саме, внаслідок подорожчання паливно-мастильних матеріалів на 14-15% від вартості, врахованої в діючих тарифах, а також внаслідок законодавчих змін. А саме - збільшення з грудня цього року прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1684 грн до 1762 грн, а також із закладеним у проекті державного бюджету на наступний 2018 рік підвищенням мінімальної заробітної плати з 3200 грн до 3723 грн.

Для більшості чернігівських квартир, у залежності від кількості кімнат, загальна місячна плата зросте на суму від 10 до 30 грн.

Коригування заплановане з 1 січня 2018 року.

Такі дані прозвучали сьогодні, 6 грудня, в Чернігівській міській раді на засідання робочої групи з питань реалізації цінової політики в житлово-комунальному господарстві та на міському пасажирському транспорті.

Управління економічного розвитку міської ради, перевіривши надані розрахунки, визнало їх обґрунтованими.

Комісія погодила та рекомендувала скориговані тарифи для прийняття виконкомом міської ради.

Аналогічне рішення нею прийняте і щодо коригування ціни послуг з управління багатоквартирними будинками ТОВ «Майас Сілтумс».


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини