Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:42:22

Живи та працюй в Україні: з початку року роботодавці області подали 26 тисяч вакансій

20.11.2017   16:19Агенцiя

Протягом січня-жовтня 2017 року до центрів зайнятості Чернігівщини звернулось понад 5 тисяч роботодавців, які подали відомості про 26 тисяч вакансій, це - значно більше ніж у минулому році.

Так, кількість роботодавців, які звернулись до служби зайнятості області збільшилась у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 2,7%, а кількість вакансій на 7,6%, говорить заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець.

За січень-жовтень 2017 року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння служби зайнятості області, зросла на 2,2 тис. або 10,3% та становила 23,8 тис. осіб. При цьому, 47,9% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Крім того, 6 тисяч безробітних були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-жовтні 2017 року за сприяння служби зайнятості області 4,2 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зросла на 12,5% та становила 1,4 тис. осіб.

Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 10% (на 1,1 тис.) та становила 9,5 тисяч.

У службі зайнятості повідомили, що з огляду на активізацію економічних процесів у державі, розпочато соціальний проект під гаслом “Живи та працюй в Україні”, головною метою якого є збереження трудового потенціалу на вітчизняному ринку праці.

Організатор проекту – Державна служба зайнятості. В його рамках по всій Україні пройдуть інформаційні заходи, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на ринкоутворюючих підприємствах регіону.


Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини