Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:07:22

Теплогенеруючі підприємства області виконали всі вимоги НКРЕКП щодо перегляду тарифів

02.10.2017   09:18Агенцiя

29 вересня у прес-центрі «Чернігівський вибір» відбулося відкрите обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

У заході взяли участь заступник Чернігівського міського голови Андрій Черненко, керівник Фонду комунального майна Чернігівської міської ради Олексій Єпінін, перший заступник голови ПАТ «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» Олександр Тетеря, генеральний директор Чернігівської ТЕЦ ТОВ ФІРМА«ТЕХНОВА» Олексій Щербина, представниця департаменту ТЕК та ПЕК Чернігівської обласної державної адміністрації Руденок Тетяна, в.о. завідувача сектору НКРЕКП у Чернігівській області Титаренко Володимир.

У зв’язку з тим, що у Чернігові та області постачання комунальних послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання здійснюють два виконавця ПАТ «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» та ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» КЕП «Чернігівська ТЕЦ», то відкрите обговорення проводилося спільно.

На розглядбуло винесено проекти постанов НКРЕКП щодо встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води для населення, бюджетних установ та інших споживачів, а також проект постанови інвестиційної програми ПАТ ОТКЕ на 2017 рік.

Виконуючий обов’язки начальника Сектору НКРЕКП в Чернігівській області Володимир Титаренко зазначив, що підприємствами-ліцензіатами були дотримані всі вимоги щодо організації та проведення відкритих обговорень зміни та перегляду тарифів на постачання комунальних послуг. Крім того він наголосив на тому, що анонс відкритого обговорення 29 вересня 2017 року був розміщений у засобах масової інформації і на офіційних інтернет-ресурсах центрального та регіонального представництв НКРЕКП. «На адресу нашого Сектору та центральногоапарату НКРЕКП нічого зауважень, пропозиційабо ж заявок на участь не надходило. Компанії-ліцензіати також ніяких повідомлень або зауважень не отримували», - зазначив Володимир Титаренко.

За словами Олексія Щербини, генерального директора ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА», на адресу підприємства пропозицій та зауважень щодо згаданих проектів постанов НКРЕКП не надходило. Він повідомив, що 14 серпня 2017 року у Чернігові відбулося відкрите обговорення з питань перегляду та встановлення тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та послуги з  централізованого опалення та гаряче водопостачання для споживачів. Тоді, під час обговорень були озвучені прогнозовані тарифи та причини, які призвели до їх перегляду.

Національною комісією з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в ході відкритого обговорення 31 серпня 2017 року було схвалено проекти постанов «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 31.03.2015 №1171» (щодо тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води); «Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП» (щодо тарифів на теплову енергію для потреб бюджетних установ, інших споживачів (крім населення); «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для потреб населення ТОВ ФІРМІ «ТЕХНОВА».

Також НКРЕКП оприлюднила проекти постанов, які містять розмір проектних тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, а також тарифи на послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання, які менш і від першочергового розрахунку близько 2%.

«В результаті проведених розрахунків та обговорень було затверджено для ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» тариф на теплову енергію для населенняна рівні 1183,98 грн. за 1 Гкал без ПДВ.; на послугу з централізованого опалення: 1204,95 грн/Гкал без ПДВ (1445,94 грн/Гкал з ПДВ) та 31,825 грн/м2 без ПДВ (38,19 грн/м2 з ПДВ) відповідно з приладами облікута без приладів обліку.
Вартість послуг з гарячого водопостачання складатиме з рушникосушильниками - 72,55 грн/мЗ без ПДВ (87,06 грн/мЗ з ПДВ) та без рушникосушильників - 67,18 грн/мЗ без ПДВ (80,62 грн/мЗ з ПДВ).

Тариф натеплову енергію для бюджетних організацій - 1526,81 грн/Гкал без ПДВ; а для інших споживачів - 1993,13 грн/Гкал без ПДВ», - повідомив генеральний директор підприємства. Також він наголосив на тому, що перегляд тарифів на опалення практично не вплине на кінцевого споживача і у платіжках цифри не будуть дуже відрізнятися, але приведення розрахунків до економічно обґрунтованих дають можливість підприємству працювати в правовому полі.

За словами Тетяни Воднік на адресу ПАТ «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» також не надходило ні пропозицій, ні зауважень. Вона озвучила вартість тарифів за якими підприємство буде надавати послуги з опалення та підігріву води, затверджені НКРЕКП.

Під час відкритого обговорення також було приділено увагу питанню прийняття та виконання інвестиційного програми ПАТ ОТКЕ на 2017 рік.

По завершенню розгляду порядку денного за відсутності пропозицій, зауважень та питань представник Сектору НКРЕКП Володимир Титаренко зазначив: «За підсумками відкритого обговорення 29 вересня 2017 року було вирішено, що відкрите обговорення проектів рішень НКРЕКП відбулося на засадах гласності та прозорості.
Також вирішили и прийняти погодитись без зауважень та і зсхвалити схваленими наступні проекти проектами постанов НКРЕКП, а саме: «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 31.03.2015 №1171»; «Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП»; «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30.04.2015 № 1543», «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для потреб населення ТОВ ФІРМІ «ТЕХНОВА»; «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для потреб населення ПАТ «Облтеплокомуненерго» (м. Чернігів)»; «Про схвалення Інвестиційної програми ПАТ «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» на 2017 рік».

Він додав, що протоколи відкритого обговорення підписані, з ними можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а також на офіційних сайтах надавачів послуг.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини