Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:19:51

Споживання продуктів харчування в І кварталі 2017 року. ДОВІДКА

26.09.2017   09:48Агенцiя

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у I кварталі 2017 р. середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на продукти харчування 3181 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства).

Частка витрат на харчування склала 44% сукупних витрат населення області (в Україні – 46%). Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 56 грн.

Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 570 грн (18% сукупних витрат на харчування), хліба і хлібопродуктів – 496 грн (16%), овочів, включаючи картоплю – 450 грн (14%), молока, сира та яєць – 433 грн (14%), олії та жирів – 278 грн (9%).

Одним жителем області в середньому за місяць спожито 19,7 кг молока, молокопродуктів та масла, 19 яєць, 10,2 кг хліба і хлібних продуктів, по 8,3 кг картоплі та овочів і баштанних, 4,9 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 4,8 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 2,9 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, по 1,6 кг риби і рибопродуктів та олії й інших рослинних жирів.

Порівняно з I кварталом 2016р. дещо зменшилося споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала і картоплі. Значно збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду, овочів і баштанних, риби і рибопродуктів та хліба й хлібних продуктів.

Споживання яєць, олії та інших рослинних жирів залишилося на рівні попереднього року.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини