Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:32:13

На сьогодні 75 % об’єктів життєзабезпечення області готові до наступного опалювального сезону

21.08.2017   09:30Агенцiя

Про це повідомив заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко на кущовій нараді обласного оперативного штабу з питань підготовки і роботи господарського комплексу та соціальної інфраструктури в осінньо-зимовий період 2017/2018 років.

Захід відбувся 18 червня у Корюківці. В обговоренні взяли участь очільники обласних підрозділів та служб, голови, заступники голів райдержадміністрацій, представники міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад та керівники підприємств житлово-комунального господарства Городнянського, Коропського, Корюківського, Менського, Новгород-Сіверського, Ріпкинського, Семенівського, Сновського, Сосницького та Чернігівського районів.

Про стан підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період присутніх поінформувала в. о. начальника Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА Лідія Борсук.

Зокрема, вона повідомила, що у сфері теплового господарства вже підготовлено 711 з 949 котелень, а також 425 з 559 кілометрів теплових мереж.

Серед 10 зазначених райдержадміністрацій, роботу яких аналізували на нараді, найгірша ситуація з підготовкою об’єктів теплопостачання в місті Новгороді-Сіверському (готовність котелень — 25 %, теплових мереж — нульова) та Ріпкинському районі (відповідно 53 % і 55 %).

Готовність об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства області — від 76 % до 80 %. Підготовлено 19 водопровідних та 72 каналізаційні насосні станції, 53 очисні споруди, 536 артезіанських свердловин.

Тут в аутсайдерах також Ріпкинський район, нижче середньообласного показника готовність водопровідно-каналізаційних об’єктів у Чернігівськму районі та місті Новгороді-Сіверському.

У житлово-експлуатаційному господарстві до осінньо-зимового періоду комплексно підготовлено 4013 житлових будинків (73 %).

Повільно відбувається підготовка житлового фонду в місті Новгороді-Сіверському (13 %), Чернігівському (36 %), Сновському (59 %) та Ріпкинському (54 %) районах.

Рівень готовності об’єктів соціальної сфери – 86 %: загальноосвітні навчальні заклади – 84 %, дошкільні навчальні заклади – 89 %, заклади охорони здоров’я – 79 %.

Найгірша ситуація, знову ж, у Ріпкинському районі (школи – 56%, дитячі садки – 50 %). Із незначним відставанням проводиться дана робота у Сновському та Чернігівському районах.

На котельнях бюджетних установ області триває заготівля твердого палива. Наразі заготовлено більше тисячі тонн вугілля (26 % до потреби), понад 2 тисячі тонн торфу (34 %), біля 10 тисяч складометрів дров (32 %), майже 2 тисячі тонн пелет (19 %).

Низький рівень заготовки дров для потреб об’єктів охорони здоров’я в Ріпкинському (13 %), Сновському (1 %) та Сосницькому (22 %) районах; по закладах освіти – у Менському (9 %) та Сосницькому (22 %). Ріпкинський, Чернігівський та Коропський райони взагалі не розпочали заготівлю дров.

Для боротьби зі снігом та ожеледицею комунальними підприємствами заготовлено майже 33 тисячі тонн посипкового матеріалу і реагентів та 159 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки.

Крім того, службою автомобільних доріг області заготовлено 45 тонн (половина від потреби) паливно-мастильних матеріалів; понад 12 тисяч тонн (30 %) посипкового матеріалу, біля 2 тисяч тонн технічної солі (20 %).

До роботи на автошляхах області службою автомобільних доріг планується задіяти 257 одиниць техніки, у разі потреби додатково використовуватиметься техніка інших організацій (28 одиниць).

Також очільниця Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА зазначила, що підготовка об’єктів підприємств паливно-енергетичного комплексу триває відповідно до річних планів заходів, і на сьогодні рівень їх готовності становить 70 %.

Окрему увагу Лідія Борсук приділила стану розрахунків за використані енергоносії. Так, підприємствами теплоенергетики спожито природного газу на суму понад 511 мільйонів гривень, сплачено – майже 455 мільйонів гривень. Загальний борг за спожитий природний газ з урахуванням минулих років – більше 341 мільйона гривень.

При цьому заборгованість усіх категорій споживачів за спожиту теплову енергію – 227 мільйонів гривень.

За 7 місяців поточного року підприємства житлово-комунального господарства спожили електричної енергії майже на 136 мільйонів гривень, сплатили більше 159 мільйонів гривень. Загальний борг підприємств галузі – біля 113 мільйонів гривень.

Підсумовуючи результати обговорення, заступник голови облдержадміністрації доручив присутнім керівникам районів і територіальних громад тримати на особистому контролі стан підготовки до опалювального сезону, забезпечити стовідсоткові поточні розрахунки та їх постійний моніторинг, зокрема погасити існуючу заборгованість за спожиті енергоносії до 1 вересня.

Крім того, Сергій Сергієнко акцентував увагу на чіткому виконанні завдання Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана – завершити до 15 вересня основні підготовчі роботи та забезпечити до 1 жовтня стовідсоткову готовність об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону, освітніх закладів – до 1 вересня. Також не залишати поза увагою відомче житло та соціальні об’єкти.

– Час для реалізації поставлених завдань є, тому наша задача – спільно і злагоджено відпрацювати заплановані заходи та оперативно реагувати на можливі проблемні моменти, аби область своєчасно розпочала опалювальний сезон та забезпечила стале його проходження, – наголосив він.

 
За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини