Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:16:48

Фахівці з нерухомості вважають, що варто об’єднуватися - від цього виграють як самі ріелтори, так і споживачі

11.07.2017   13:21Агенцiя

Якість сервісу на ринку нерухомості Чернігова й Чернігівщини щороку зростає, але все ще має потенціал для розвитку до європейського рівня.

Як же покращити ситуацію? Як зробити цей ринок більш цивілізованим, стабільним і безпечним? І якою є роль громадських об’єднань у формуванні професійних стандартів у роботі ріелтора? Під час фахової дискусії в нашому обласному центрі це обговорили ріелтори з Чернігова та Києва.
Участь у заході взяли:
- Віктор Несін, президент Спілки фахівців з нерухомості України (м. Київ);
- Олександр Капітоненко, голова комітету з регіонального розвитку Спілки фахівців з нерухомості України (м. Київ);
- Руслан Овчаренко, власник компанії «Русов», представник громадського об’єднання «FIABCI-Україна»;
- Інна Різуха, директор АН «Приват Ріелт»;
- Вікторія Стримецька, засновник АН «Контактика»;
- Олег Музика, директор АН «Нова Лад».

Ріелтор – одна з тих професій, працівники якої найменш захищені сьогодні в Україні. Адже в нашій країні не існує закону, який би регулював їхню професійну діяльність. Натомість є проект Закону України «Про ріелтерську діяльність», що має виключно декларативний характер без конкретних правил роботи на ринку нерухомості. Тож аби убезпечити роботу як самих ріелторів, так і їхніх клієнтів, підняти стандарти обслуговування до європейського рівня, представникам цього фаху потрібно об’єднуватися! – таку думку під час спілкування з колегами висловив президент Спілки фахівців з нерухомості України (СФНУ) Віктор Несін. Ця громадська організація гуртує ріелторів з різних регіонів. Щоправда, важливість об’єднання зусиль, на жаль, досі недооцінюють на місцях, мало хто розуміє переваги спільної скоординованої роботи, запровадження уніфікованих стандартів у цій діяльності, тож потенціал для розвитку цієї громадської організації – неабиякий!

-    По-перше, потрібно створити єдиний Кодекс стандартів роботи ріелтора, ми вже запустили цей процес, найближчим часом у нас працюватимуть робочі групи, -  зауважив Віктор Несін. -  По-друге, нам варто сформувати та користуватися Загальноукраїнським реєстром ріелторів на основі даних, які будуть надані Спілкою фахівців нерухомого майна України. Він буде засвідчувати фаховий рівень спеціаліста. Також ми прагнемо розробити єдину програму навчання для наших колег. Це дуже важливо як для самих фахівців з нерухомості, які таким чином підвищуватимуть свій рівень, так і для наших клієнтів, які заслуговують на найкращу якість обслуговування.

Під час дискусії звучало, то нині цей ринок змушений змінюватися, перебудовуватися, у гру вступають компанії, орієнтовані на клієнта, а не отримання прибутку. Використовуючи передові технології, вони допомагають людям продавати/купувати нерухомість, заключати вигідні угоди, задовольняти потреби, а прибуток – це результат такої діяльності. Інструменти, якими користуються успішні компанії, такі: власні напрацювання, внутрішнє навчання, самі технології продажів, ведення перемовин, способи показу нерухомості тощо; рекламні стратегії, тобто офлайн-реклама (листовки, друковані ЗМІ, банери та інші) чи онлайн-реклама (Інтернет-маркетинг, якісні сучасні сайти, просування в соціальних мережах тощо). Залежно від рівня агенції нерухомості, вона може надати перевагу тим чи іншим. Тож під час вибору агенції клієнту варто звертати на це увагу, вважає представник Всеукраїнського громадського об’єднання фахівців нерухомості «FIABCI-Україна», власник компанії «Русов» Руслан Овчаренко. Що ще допомагає продавати? Співпраця з іншими агенціями нерухомості. «Ріелтори змушені домовлятися, взаємодіяти, бути партнерами, адже це підвищує ймовірність вигідної продажі», - зауважує п. Овчаренко.

Директор АН «Нова Лад» Олег Музика розповів про стан справ на ринку нерухомості у цифрах. На його думку, нині ця галузь переживає деякий спад. Зокрема, попит зменшився як на первинному, так і на вторинному ринку житла. Вартість квадратного метру на Чернігівщині зростає й зростатиме дуже повільно. А засновниця АН «Контактика» Вікторія Стримецька акцентувала увагу присутніх на важливості постійного навчання, вдосконалення фахових знань навичок. До речі, саме пані Вікторія очолювала регіональне відділення СФНУ майже 10 років, з 2008 р., створила платформу для професійного спілкування та обміну досвідом, навчання молоді. Наразі вона розвиває ще один цікавий напрямок (навчальний центр, де працюють професійні тренери лідерських програм). На зустрічі відбулося представлення нового керівника регіонального відділення – це директор АН «Приват Ріелт» Інна Різуха. Всі присутні привітали нового керівника з почесним і відповідальним статусом!

Зазначимо, що загалом у нашій країні 16 регіональних відділень Спілки фахівців з нерухомості України, Чернігів входить до п’ятірки найбільших представництв. Новий голова Чернігівського відділення пані Різуха повідомила, що має намір активізувати діяльність, запросила ріелторів до плідної співпраці та більш активного відстоювання й просування корпоративних інтересів, до самовдосконалення, адже можливостей для цього нині не бракує. А в результаті виграють усі – як самі ріелтори, так і споживачі їхніх послуг. І, звісно, зросте загальна довіра суспільства до фахівців з нерухомості.

Відео тут.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини