Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:46:29

Заробітна плата в області в березні 2017 року. ДОВІДКА

05.05.2017   12:57Агенцiя

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій Чернігівської області в березні 2017 року зросла на 10% та становила 5358 грн. (в Україні – 6752 грн.). Це в 1,7 раза вище мінімальної заробітної плати (3200 грн.) та на 38% – ніж рік тому.

Реальна заробітна плата (з урахуванням змін споживчих цін) в березні 2017 року збільшилася проти попереднього місяця на 8,5%.
Найвищий рівень оплати праці зафіксовано в м.Києві (11010 грн.), найнижчий – у Чернівецькій (5136 грн.) та Тернопільській (5151 грн.) областях.

Найбільше нараховано працівникам добувної промисловості
і розроблення кар'єрів (7773 грн.), зайнятим у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (7559 грн.), транспорті (7131 грн.), виготовленні виробів із деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності (6679 грн.),  складському господарстві та допоміжній діяльності у сфері транспорту (6657 грн.), виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення (6604 грн.).

Водночас найменше отримали працівники поштової та кур’єрської діяльності, а також зайняті у виробництві меблів, іншої продукції, ремонті й монтажу машин та устатковання.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.