Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:05:35

ПАТ "Чернігівгаз" підсумувало результати діяльності за минулий рік

03.04.2017   11:49Агенцiя

2 квітня ПАТ «Чернігівгаз» провело чергові загальні збори акціонерів, під час яких були підсумовані результати діяльності компанії та затверджені основні напрямки подальшої роботи.

Вперше за останні три роки ПАТ «Чернігівгаз» вийшов на чистий прибуток 78,6 млн. грн, який буде скерований на покриття збитків за минулі роки.

В ході зібрання акціонери заслухали і затвердили річний баланс та визначили основні напрямки роботи компанії на поточний рік. Серед них – дотримання затвердженої НКРЕКП структури тарифу, підвищення ефективності виробництва за рахунок оптимізації та модернізації газорозподільних систем, підвищення ефективності обліку газу в області та інше.

Загальними зборами обрано і затверджено новий склад Наглядової ради та Ревізійної комісії, а також схвалено нову редакцію Статуту Товариства. Акціонери прийняли рішення 100% розміру чистого прибутку компанії за 2016 рік спрямувати на покриття збитків минулих років.

«В 2016 році компанії вдалося отримати прибуток. Передусім це стало можливим завдяки зростанню обсягів транспортування газу порівняно із затвердженим річним обсягом в структурі тарифу. Але зважаючи на те, що сумарні збитки трьох останніх років склали майже 267 млн грн, акціонери вирішили усі прибуткові кошти направити на їх покриття», - повідомила голова правління ПАТ «Чернігівгаз» Алла Ярова.

Впродовж минулого року «Чернігівгаз» інвестував в газові мережі 13,3 млн гривень. На обслуговування було прийнято 20,5 км новозбудованих газогонів та газопроводів-вводів, газифіковано понад 1,5 тис помешкань, безкоштовно обладнано лічильниками газу понад 7,2 тис квартир і 356 багатоповерхівок. Планово-технічним обслуговуванням газових приладів охоплено понад більше 145 тис домогосподарств, виконано 10,3 тис заявок щодо витоків газу, видано 682 технічні умови на газифікацію. В трьох найбільших містах області – Чернігові, Прилуках та Ніжині відкрито сучасні Центри обслуговування клієнтів. Компанією було забезпечено належний рівень відрахувань до бюджетів, не допущено затримок або заборгованості з виплати заробітної плати.

Проаналізувавши звіт Правління, Наглядової Ради та Ревізійної комісії за 2016 рік, акціонери в цілому визнали роботу компанії задовільною. В поточному році «Чернігівгаз» в рамках інвестиційної програми планує продовжити реалізацію проектів з модернізації та технічного переоснащення газогонів, забезпечувати своєчасне виконання регламентних робіт на газопроводах, спорудах та приладах обліку, впроваджувати заходи зі скорочення технологічних втрат газу.

На чергових зборах були зареєстровані власники та представники майже 79% голосуючих акцій. Основними акціонерами «Чернігівгазу» відповідно до реєстру власників цінних паперів, є: ПАТ НАК «Нафтогаз України» - 25% акцій, ТОВ “Омега-Капітал» - 19,65%, ПАТ «Газтек» - 23,08% акцій статутного капіталу, ТзОВ «Ласфано Україна» - 13,28% акцій.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини