Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:56:37

Представники малого та середнього бізнесу Чернігівщини у 2016 році сплатили майже 3 мільярди гривень податків

17.01.2017   08:37Агенцiя

За 2016 рік бюджети Чернігівщини поповнились майже на 6 млрд. гривень. Суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу забезпечено 48 відсотків загальної суми надходжень.

До державного бюджету суб’єкти господарювання середнього бізнесу перерахували 820 млн. грн. або понад 29 відсотків від загальної суми надходжень, малого бізнесу та мікропідприємництва – 495 млн. грн. або  майже 18 відсотків.

До місцевих бюджетів суб’єктами середнього підприємництва спрямовано 761 млн. грн. або 24,5 відсотки загальної суми. Дещо більше 24 відсотків надходжень сплачено представниками малого бізнесу (754 млн.грн.). З них юридичними особами - 314 млн. грн., підприємцями, самозайнятими особами та платниками податку на майно – 440 млн. гривень.

У порівнянні з відповідним періодом попереднього року вклад малого бізнесу у наповнення бюджетів територіальних громад залишається на сталому рівні. Проте сума сплачених податків збільшилась у 1,5 рази (на 262 млн. грн.) за рахунок змін у законодавстві в частині зростання рівня мінімальної заробітної плати та ставок окремих податків і зборів.

Вклад суб’єктів господарювання середнього підприємництва у наповнення місцевих бюджетів у порівнянні до відповідного періоду минулого року також залишився майже на рівні, а сума сплачених податків збільшилась на 243 млн. гривень або у 1,5 рази.

Більше половини усіх сплачених до місцевих бюджетів податків суб’єкти малого та середнього підприємництва забезпечують у 18 районах області та місті Н Сіверському. Найбільше зібрано у Н-Сіверському районі - близько 78 відс., Ічнянському -  понад 71 відс., Семенівському - майже 69 відс., Городянському – більше 66 відс., Коропському – близько 66 відс., Прилуцькому – майже 65 відсотків.

У містах обласного значення цією категорією платників сплачено від 33 до 59 відсотків доходів територіальних громад:  у Прилуках сплачено 69 млн. грн., Ніжині – 68 млн. грн., Чернігові – 452 млн. грн., м.Н Сіверському – 19 млн. гривень.
   

Відділ організації роботи  ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини