Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:55:19

Конфлікт на Корюківському лісгоспі спровокували зацікавлені особи

18.12.2016   16:45Агенцiя

Протягом минулого тижня мешканці Чернігівщини стали свідками небувалого конфлікту на одному із найстарших в регіоні підприємств.

Працівники ДП "Корюківське лісове господарство" згуртувались та разом виступили проти в.о. директора підприємства – В’ячеслава Чижа.

Про подробиці цього конфлікту ми розпитали у працівника лісгоспу та одного із учасників мітингу, який попросив не розголошувати його імені публічно.

Виявилось, що до подій на лісгоспі мають пряме відношення зацікавлені особи, які будь-що прагнуть зберегти систему відкатів, яка протягом років активно діяла на цьому підприємстві і саме заради цього використали простих робітників лісгоспу.

- Чому Ви вважаєте, що даний страйк на підприємстві був заздалегідь спланований?

- Працівники лісгоспу виступають проти державних закупівель і вимагають скасування системи Prozorro, оскільки розуміють, що таким чином зможуть й надалі сидіти відкатах, які тут діяли раніше. Вони використали людей, підбурюючи на мітинг.

- Хто, на Вашу думку, організував цей мітинг?

- Я знаю, що співробітники контори спершу довели лісгосп до колосальних боргів і тепер вимагають виплатити їм премію за вислугу. Саме таку вимогу вони і висунули у протоколі  спільного розширеного засідання комітету і адміністрації ДП "Корюківське лісове господарство" від 7 грудня.  Зараз вони просто прикриваються нами, простими працівниками, чиї зарплати в 4 рази нижчі від їхніх. Я знаю, що іноді вони отримують і по 20 тис. грн. Співробітники апарату знахабніли остаточно: сидять в теплих кабінетах, не звикли працювати і це при тому, що вони, окрім зарплати отримують премії та надбавки за вислугу років. Деякі примудряються постійно суміщати дві посади, а це − ще до 50% від окладу того, чию роботу, начебто, виконують за сумісництвом. Новий директор почав змушувати працювати співробітників контори, або відмовлятися від суміщення посад. Це відразу дуже не сподобалось багатьом. Виник конфлікт…

- Ви стверджуєте, що на підприємстві стабільно існували схеми розкрадань? Чи присутні вони зараз?

- Ще раніше, до приходу Чижа, були факти розкрадань в особливо великих розмірах. І причетні до цього намагалися через страйк заблокувати хід справі. А як це зробили? Централізовано не дали можливість заплатити премії робітникам, заблокувавши підхід до кабінету, вивели людей на мітинг під приводом, що зарплати не сплачуються. Хоча ми всі гроші отримали вчасно. І зарплату, і премію. Залишалася тільки премію за вислугу отримати. За фактом, працівники контори обвели нас довкола пальця. Просто підставили...

- Як Вам жилося при старому керівництві лісгоспу?

- Всі знають, які тоді діяли схеми – ліс без домовленостей не зміг би купити ніхто. Зараз почнуться суди по кримінальних справах за хабарі та махінації протягом останніх десяти років. Наші бізнесмени постійно ходили з валізами в кабінет колишнього директора, щоб домовитися за поставки лісу.

- Якщо за Чижа корупційні схеми прикрили, тоді чого ж люди вийшли на мітинг?

- Ми наламали дров і самі себе підставили, виходить, − вийшли підтримати негідників. Тепер через страйк виробництво впало. В кінці місяця зарплата ще буде нормальною, тому що вона за листопад, за той місяць, коли ще був Чиж. До-речі, всі помітили, що при Чижу фінансові показники істотно зросли, якщо порівняти з попередніми місяцями, а от наступну зарплату отримаємо напевно маленьку, бо машин тепер відправляється мало, в конторі ніхто особливо не працює. Видно доведеться тугіше затягувати паски.

Олег Лисак
PR

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.