Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:01:57

На Чернігівщині надходження від сплати єдиного внеску склали майже 2 мільярди гривень

11.11.2016   08:04Агенцiя

Платниками Чернігівщини за десять місяців поточного року сплачено понад 1882 млн. гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Від юридичних осіб надійшло 1743,5 млн. грн., або 92,6 відс. надходжень. З них більше 920 млн. грн. сплачено бюджетними установами. Фізичні особи - підприємці сплатили 138,5 млн. гривень.

Найбільшу питому вагу надходжень єдиного внеску забезпечують платники, що перебувають на обліку в Чернігівській, Прилуцькій та Ніжинській ОДПІ.

Нагадаємо, що на сьогодні розмір мінімальної заробітної плати становить 1450 грн., при цьому розмір мінімального страхового внеску - 319 грн. (1450 грн. х 22 відс.).

З 1 грудня 2016 року встановлено розмір мінімальної заробітної плати на рівні 1600 грн., розмір мінімального страхового внеску буде становити 352 гривні.  Тож, звертаємо увагу на правильність проведення  розрахунків по сплаті єдиного внеску.
 
Також слід мати на увазі, що на рівні мінімального страхового внеску мають сплачувати єдиний внесок за себе фізичні особи - підприємці платники єдиного податку.

Пам’ятайте, що своєчасна та повна сплата єдиного внеску – це запорука соціальних гарантій та своєчасності виплати пенсій.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.