Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:11:48

Надходження до місцевих бюджетів області зросли на 824,0 млн. грн.

08.11.2016   12:41Агенцiя

Виконання розпису доходної частини місцевих бюджетів є пріоритетним напрямком роботи фіскальних органів області.

З січня по жовтень 2016 року надходження до місцевих бюджетів області зросли на 824,0 млн. грн. (151%) порівняно з аналогічним періодом 2015 року і становлять понад 2447,0 млн. грн.

Так, у жовтні до місцевих бюджетів сплачено 299,1 млн. грн., що майже на 56,0% більше від фактичних надходжень у жовтні 2015 року.

За обсягами сплати податкових платежів до місцевих бюджетів з –поміж районів та міст області лідирує м. Чернігів (третина загальної суми надходжень по області).
Основним бюджетоформуючим платежем для місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, надходження від якого за 10 місяців 2016 року зросли на 459,4 млн. грн. – до 1371,7 млн. грн.

Одним із головних чинників збільшення перерахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів області - внесені з початку року зміни до податкового законодавства, які заохотили роботодавців до легалізації праці найманих працівників.

Позитивно вплинуло підвищення середнього рівня заробітної плати, яка з початку 2016 року по області зросла з 3365 грн. до 4089 грн., та стала одним з важливих кроків на шляху до поступового виведення економіки області з тіні та часткового знищення такого явища, як заробітна плата «у конвертах».

Завдяки легалізації заробітних плат приріст додаткових надходжень податку на доходи фізичних осіб відбувся на 90,0%, збільшення виплат від надання майна в лізинг, оренду, оподаткування дивідендів та роялті, виграшів та призів, інших виплат – на 9,0%, продажу рухомого та нерухомого майна, оподаткування об`єктів спадщини, декларування доходів громадян, приватних підприємців – на 1,0%.

Разом з цим, фіскальними органами області проводяться заходи, спрямовані на налагодження чіткої, максимально тісної співпраці з самими платниками податків в частині пропаганди дотримання ними податкового, трудового законодавства та упередження порушень під час виплати доходів громадянам.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини