Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:11:50

Сергій Сергієнко: Підготовка до опалювального сезону та його стале проходження – спільна турбота всіх суб’єктів господарювання

20.08.2016   10:10Агенцiя

Про готовність Чернігівщини загалом, та Менщини зокрема, до осінньо-зимового періоду сьогодні з представниками міст та районів області і керівниками профільних підприємств говорив заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

У нараді взяв участь і керівник Департаменту ЖКГ облдержадміністрації Юрій Євтушенко.

Перед початком наради Сергій Федорович вручив відзнаки обласної державної адміністрації кращим представникам житлово-комунальної галузі області з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

Відкриваючи засідання, Сергій Сергієнко наголосив, що питання підготовки об’єктів житлово-комунального господарства області на сьогодні є дуже актуальним.

— Початок опалювального сезону наближається стрімкими кроками. Проте, є ще достатньо часу щоб оперативно вирішити проблемні питання, які на жаль, виникають, — зазначив заступник голови ОДА.

Юрій Євтушенко поінформував про загальну готовність області до зими:

— Із 953 котелень, які налічує теплове господарство області, підготовлено 716. До початку опалювального сезону заплановано підготувати майже 599 кілометрів теплових мереж у двотрубному обчисленні. Фактично підготовлено вже 73,4%.

Проблемним на сьогодні залишається питання розрахунків за спожиті енергоносії.

Загальна заборгованість за спожитий природний газ по теплопостачальних підприємствах становить 144 мільйонів гривень, в тому числі 35 мільйонів – за поточний рік. Найбільші боржники - ПАТ «Облтеплокомуненерго» та ТОВ «НіжинТеплоМережі».

Проте, намітилася позитивна динаміка у зниженні заборгованості за спожиту електричну енергію підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства. Якщо на початок року заборгованість становила понад 3 мільйони гривень, то на сьогодні маємо — трохи більше одного мільйона.

Керівники підприємств житлово-комунальної галузі області у своїх виступах піднімали нагальні питання сьогодення. Зокрема, мова йшла про систему тарифів, про фінансові та технічні проблеми, які виникають у роботі підприємств тепло- водопостачання та водовідведення.

У ході наради Сергій Сергієнко змістовно відповів на всі поставленні питання, а деякі з них взяв на контроль:

— Підготовку до зими нам доводиться здійснювати в умовах, коли основні фонди комунальної теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства замортизовані більше, ніж на 60 %, і на їх відновлення бракує коштів. Тому, як ніколи, потрібно робити ставку на професіоналізм і повну віддачу в роботі.

Заступник голови зазначив, що на місцях в першу чергу необхідно провести заміну аварійних мереж відповідно до плану заходів; встановити нове насосне обладнання; перевірити та підготувати належним чином системи водовідведення; забезпечити контроль за втратами води шляхом встановлення технологічних засобів обліку.

Також Сергій Сергієнко побажав вчасно завершити підготовчі роботи, розпочати опалювальний період та провести його без аварійних ситуацій.

По закінченню наради присутні ознайомилися із сучасними технологіями роботи, які представили компанії "Грюндфос" та АСУ-Інтегра.   

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини