Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:57:25

Піврічний внесок платників податків м. Чернігова склав майже 1,7 млрд. гривень

12.07.2016   08:51

Підсумовуючи роботу Чернігівської ОДПІ за перше півріччя 2016 року в.о. начальника інспекції Ярослав Кульбака поінформував, що надходження до загального фонду державного бюджету за січень-червень 2016 року від платників інспекції склали 462,8 млн.грн і зросли у порівнянні з відповідним періодом минулого року майже на 19,5 відс. або на 75,7 млн.гривень.

Так, надходження податку на прибуток склали 60,4 млн.гривень. Платниками міста перераховано 186,9 млн.грн податку на додану вартість. У той же час, з початку року платникам податків на рахунки відшкодовано 183,5 млн.грн податку на додану вартість. Для порівняння - за шість місяців 2015 року платникам податку на рахунки відшкодовано 92 млн.гривень.

На підтримку української армії платники Чернігівської ОДПІ спрямували 44,6 млн.грн військового збору.

Місцеві бюджети протягом січня - червня цього року теж отримали на 213,4 млн.грн більше минулорічного - 625,4 млн.гривень. Впродовж півріччя надходження податку на доходи фізичних осіб - основного джерела наповнення місцевого бюджету склали 348,5 млн.гривень.

«Питання контролю за дотриманням роботодавцями вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати має першочергове соціальне значення. Серед найбільших ухилень від оподаткування та порушень законодавства залишаються заборгованість, зарплата «в конверті», або її виплата у розмірі, що не відповідає законодавчо встановленому розміру», - розповів керівник податкової.

Так, завдяки вжитим заходам щодо детінізації доходів населення, з початку року інспекція посприяла оформленню трудових відносин суб’єктами господарювання з 666 найманими працівниками, залучено до державної реєстрації 77 осіб, підвищили рівень оплати праці 49 суб’єктів господарювання.

Поповнішала місцева скарбничка на 54,2 млн.грн і за рахунок надходжень акцизного податку, які перевищили минулорічний показник на 18,7 млн.гривень.

«Акцизний податок залишається стабільним додатковим джерелом наповнення місцевих бюджетів та може бути направлений на потреби мешканців громади. Враховуючи це, для нас пріоритетним напрямом роботи залишається виявлення незаконної реалізації підакцизних товарів», - зазначив Ярослав Кульбака.

За 6 місяців надходження єдиного внеску склали 561,8 млн.гривень. Посадовець акцентував увагу на тому, що шляхом реалізації реформ у податковій сфері з  цього року роботодавцям суттєво знижена ставка єдиного внеску до 22 відсотків на фонд заробітної плати, найманим працівникам  скасовано утримання єдиного внеску з заробітної плати.

Для  поліпшення умов комфортного отримання адміністративних послуг платниками податків постійно удосконалює свою роботу і Центр  обслуговування платників інспекції, який пропонує платникам широкий перелік різноманітних послуг. За півріччя поточного року Центром  надано близько 15000 адміністративних, інформаційних та консультаційних послуг. Впродовж півріччя розглянуто 53 письмових звернення та 58 запитів на отримання публічної інформації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини