Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:42:17

Чернігів закупає 10 нових тролейбусів та готує новий тролейбусний маршрут

04.06.2016   07:34

10 червня Чернігів визначиться з тим, у кого та за якою ціною будуть закуплені 10 нових тролейбусів. Цього дня мають бути розкриті пропозиції учасників тендеру, оголошеного 29 березня, та визначено його переможця.

Про це повідомив заступник Чернігівського міського голови Олександр Кириченко 1 червня на нараді, присвяченій презентації нової схеми маршрутів пасажирських перевезень міста Чернігова.

Він, зокрема, сказав:

-  Я з самого початку говорив і зараз наголошую, що пріоритету розвитку електротранспорту в Чернігові ніхто не відміняв. Але з тим рухомим складом, який є на сьогодні, щось декларувати було би безглуздо.

Коли ще не було ніяких маршрутних таксі, місто обслуговувалося 144 тролейбусами. Звісно, зараз такої кількості не потрібно. По-перше, це було би неефективно, по-друге, зараз такої кількості працюючих тролейбусів навіть нема.

За новими розрахунками, сьогодні їх Чернігову треба 82 одиниці, плюс 7% обов’язково береться в резерв. Тобто це до 90 тролейбусів потрібно – не тих, що горять і ламаються, а таких, що реально працюють. Коли ми це забезпечимо, практика покаже, що там, де буде дублювання, маршрутні таксі поступово з маршрутів підуть.

Тобто наше завдання зараз – максимально наповнити новими сучасними тролейбусами транспортну мережу. І 10 червня після відкриття пропозицій тендеру стане зрозуміло, в якого виробника закупатимуться ці нові тролейбуси, якими саме вони будуть.

Також заступник міського голови повідомив присутнім, серед яких було багато журналістів, що зараз у Чернігові триває не тільки оновлення рухомого складу тролейбусного парку, а й оновлення контактної мережі. А саме, по вул. Козацькій вже закінчується прокладання нової тролейбусної лінії, по якій буде пущено новий тролейбусний маршрут №11 (Бобровиця – вул. Незалежності).  Планується, що контактна мережа там буде підключена вже в цьому місяці, а маршрут запрацює у липні-серпні:

- До кінця червня ми почнемо випробовувати цю лінію, побачимо можливі зауваження, а з липня будемо наповнювати її тролейбусами, бажано новими.

Тролейбуси закупаються за кошти бюджету м. Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини