Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:13:46

Обговорено державні заходи для вирішення проблем сільгоспвиробників

28.04.2016   08:41Агенцiя

Відбулася відеоконференція з питань участі держави та державних компаній у фінансуванні комплексу весняно-польових робіт у 2016 році.

У відеоконференції взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня та фахівці Департаменту.

Як зазначено під час заходу, на 2016 рік державним бюджетом України виділено 365,8 мільйона гривень на фінансову підтримку сільського господарства. Зокрема, держбюджетом виділено 300 мільйонів гривень на агропромисловий комплекс шляхом здешевлення кредитів, на підтримку тваринництва цього року передбачено 50 мільйонів гривень, а також для підтримки фермерських господарств виділено 15,8 мільйона гривень.

Крім того, Міністра цікавили форвардні закупівлі зерна – одна з програм державної підтримки сільського господарства, яку здійснюють Аграрний фонд і Державна продовольчо-зернова корпорація.

На відеоконференції було повідомлено, що загальний обсяг закупівель ПАТ «Аграрний фонд» має скласти 640 тисяч тонн зерна. За програмою закупівлі зерна майбутнього врожаю у цьому році ПАТ «ДПЗКУ» планує придбати 200 тисяч тонн пшениці, 200 тисяч тонн ячменю, 400 тисяч тонн кукурудзи та 45 тисяч тонн сої.

Щодо Чернігівської області, то в осінньо-весняний період вісім товаровиробників заключили з ПАТ «Аграрний фонд» договори поставки зерна врожаю 2016 року у кількості 13540 тонн, з яких 12540 тонн – пшениця, 1000 тонн – гречка.

За відповідними договорами ПАТ «Аграрний фонд» здійснив виплати авансованих платежів на суму 32,5 мільйона гривень.

Обсяги форвардних закупівель з ПАТ «ДПЗКУ» наразі уточнюються.

На завершення Тарас Кутовий висловив сподівання, що спільними зусиллями буде вироблено стратегічні вектори роботи, направлені на розвиток вітчизняного агросектору.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини