Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:55:51

"Ніжин діловий" - під час прес-туру чернігівські журналісти відкрили великі можливості маленького міста

13.04.2016   10:47

Найчастіше у свідомості жителів нашої області Ніжин сприймається як провінційне містечко, відоме, в першу чергу, завдяки Ніжинському університету та старовинним храмам.

Однак під час прес-туру, що відбувся 11 квітня, чернігівські журналісти переконалися, що це зовсім не так! У Ніжині діють цікаві підприємства, виготовляють унікальні товари, працюють ділові активні люди, котрі роблять вагомий внесок у розвиток і регіону, і країни. Прес-тур відбувся завдяки сприянню народного депутата Олександра Кодоли, за підтримки Ліги ділових жінок Ніжина (президент - Тамара Стратилат). 

Наше знайомство з «Діловим Ніжином» почалося з візиту на Ніжинський цегельний завод – одне з найбільших підприємств райцентру, де працюють понад 130 робітників. Тут виробляють цеглу керамічну стінову М-75 та М-100. Переважно її купують для місцевих потреб, в тому числі, будівельні компанії, є замовники з Києва. Екскурсію для журналістів провів голова правління Анатолій Мусієнко. Ми побачили майже всі етапи виробництва: від заготівлі глини до формування цегли, заглянули в цех, де відбувається її обпалювання та працює величезна пічка.

За словами директора, завод має давню історію, його попередником був клінкерний завод №2 з виготовлення клінкерної цегли, що запрацював у червні 1928 року. Загальна потужність Ніжинського заводу з виробництва цегли в 60-х роках минулого століття становила 28,5 млн. штук на рік. У 1995 р. після реорганізації утворилося відкрите акціонерне товариство. До його складу увійшли цегельні заводи №1 і №2. В наш час на підприємстві оновилася технологія, підвищилась якість цегли, обсяги виробництва сягають 17 млн. штук на рік. Втім, є чимало проблем: на підприємстві працює техніка радянського зразка, таку вже не випускають, а нові екскаватори, навантажувачі – надто дорогі. Бракує фахівців, готових працювати на такому важкому виробництві.
        
Далі журналісти завітали на фірму «ЛАКС». Це підприємство вже 22 роки працює на фармацевтичному ринку України, а починало з оренди кількох кімнат у гуртожитку. За цей час «ЛАКС» здобув авторитет серед аптечних колективів, медичних організацій, вітчизняних виробників та закордонних представництв, фірма стала не тільки найбільшим фармацевтичним підприємством у Чернігівській області, але й одним із провідних операторів України.

Як повідомив представникам ЗМІ директор підприємства Анатолій Литвин, це результат наполегливої та злагодженої праці колективу, в якому налічується близько 150 осіб, серед яких переважає молодь. Керівництво постійно дбає про навчання фахівців, покращує умови роботи. Так, у 2012 році тут збудовані нові, просторі, сучасно-обладнані офісно-складські приміщення загальною площею близько 14 тис.кв.м, модернізовані робочі місця, дедалі більше впроваджується механізація виробничих процесів, що зменшує фізичне навантаження. Нова мета - привести всі операційні процеси до європейських стандартів дистрибуції, щоб отримати сертифікат якості GDP.

Наступний пункт маршруту - «царство дитячої іграшки». Саме так можна назвати ПП «Копиця», створене в 1998 році подружжям Наталії та Анатолія Копиць. Це підприємство серед лідерів в Україні з виробництва дитячої м’якої іграшки, відомий бренд і надійний партнер. «Наша місія – запропонувати місцевому споживачу якісну продукцію вітчизняного виробництва, - розповідає Наталія Копиця. – На цей момент ми маємо власну студію дизайну, високотехнологічне обладнання, у нас працює команда професіоналів, ми створюємо робочі місця, дотримуємося суворих стандартів якості та безпеки».

Як дізналися журналісти, на цей момент ПП «Копиця» має в асортименті близько 500 ляльок, іграшок-звіряток тощо. Для їх виготовлення використовують тканину різної фактури, штучне хутро, натуральні матеріали. Створення нової іграшки починається в студії дизайну, де слідкують за новинками та тенденціями у світі «іграшкової моди», пропонують ексклюзивні дизайни, розробляють ляльки з народним колоритом. Вся продукція сертифікована, проходить санітарний контроль і безпечна для дітей.

Ще одне цікаве підприємство, на якому побували представникам ЗМІ, - садиба відпочинку «Хрещатик 24», що знаходиться у с. Вертіївка Ніжинського району. Це доволі просторний комплекс у «лицарському стилі» (з відповідними написами, малюнками, барельєфами і навіть обладунками). Тут дуже смачна кухня за доступними цінами! Більшість страв готують з натуральної продукції, вирощеної своїми руками на території садиби. М'ясо, рибу та молочні продукти закуповують у місцевих жителів, і таким чином підтримують селян. На території садиби є комфортна сауна, мотель на декілька кімнат. Подвір’я облаштоване в «еко-стилі», це гойдалки, альтанки для відпочинку, колоритні тини та побутові речі.

Крім того, тут розташоване виробництво натурального какао-порошку ТМ «КАО-КАО». А згодом, буквально до кінця квітням, українським споживачам запропонують ще й «горячий шоколад» від ТМ «КАО-КАО». Про те, як народилася ідея розвивати малий бізнес у селі, розповідає підприємець Владислав Губенко: «Випуск цієї продукції розпочався в 2015 році. Ми пропонуємо споживачу натуральний какао-порошок з невеликим терміном придатності. Для розфасовки закуповуємо якісний какао-порошок німецького виробника, тому що дбаємо про здоров’я наших клієнтів». 

Завдяки високій якості продукції, відмінному смаку та професійному підходу до роботи, підприємство заслужило славу авторитетної компанії та надійного партнера. Какао-порошок ТМ «КАО-КАО реалізується по всій території України, співпрацює з великими оптовими базами та маленькими продуктовими магазинами. Одна з незалежних лабораторій, що аналізувала та тестувала різновиди какао, присутні на вітчизняному ринку, за різними критеріями, віднесла ТМ «КАО-КАО» до трійки найкращих в Україні.

Під час прес-туру «Діловий Ніжин» журналісти поспілкувалися також з народним депутатом Олександром Кодолою та президентом Ліги ділових жінок Ніжина Тамарою Стратилат. Мова йшла про соціально-економічний розвиток міста Ніжин та Ніжинського району, про роботу депутата на своєму округу. Учасники прес-туру на власні очі переконалися, що маленьке місто має величезний потенціал!

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини