Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:56:40

Раніше з ніжинської цегли будували у Києві та у Чернігові, а тепер і у Ніжині

13.04.2016   07:54

Найближчим часом у Ніжині розпочнеться будівництво кількох багатоповерхових будинків. І будуватимуть їх з цегли, виготовленої на Ніжинському цегельному заводі.

Про це повідомив журналістам під час прес-туру на підприємство директор Анатолій Мусієнко. Він розповів про історію створення заводу, його сучасний стан та поділився планами на майбутнє.

ПрАТ «Ніжинський цегельний завод» було засноване у 1966 році, як підрозділ Ніжинського заводу будматеріалів. З тих часів у Чернігівській області залишилося небагато підприємств, які не змінили свій профіль та призначення і залишилися "на плаву".

Керівництву вдалося не лише зберегти устаткування, технології та робочі місця, а і вивести підприємство на рентабельний рівень.

На заводі працює 137 робітників. Середня заробітна плата становить 4168 грн. Працівники забезпечуються спецодягом, гарячою водою, отримують молоко та газовану воду, а також інші соціальні виплати. Все це робиться задля збереження колективу. Адже, як зазначив директор підприємства сьогодні складно знайти кваліфікованих спеціалістів в даній галузі виробництва.

До теми: «Ніжин діловий» - під час прес-туру чернігівські журналісти відкрили великі можливості маленького міста

За минулий рік було виготовлено та реалізовано більше 12 млн. штук цегли. І це при тому, що протягом трьох місяців завод не працював, бо не було замовлень. Взагалі, за словами Анатолія Івановича підприємство має можливість виготовляти 17 млн. штук цегли на рік. Основним ринком збуту продукції є Київ. Імпортувати або везти далеко цеглу нерентабельно, та і конкуренція висока.

Виробництво цегли – процес енергоємний. «Практично 50% собівартості продукції складають енергоносії. Заробітна плата становить 31,2%, решта – залишається на наш розвиток. Тому на сьогодні, щоб зберегти завод, ми щоб не виплачуємо дивіденди акціонерам, а весь прибуток який залишається – спрямовуємо на розвиток виробництва. Таким чином ми зберегли наш завод», - зазначив Анатолій Мусієнко.

Суттєве податкове навантаження, відсутність якісного вугілля та часті перевірки контролюючих органів – це найбільш серйозні проблеми, які доводиться вирішувати підприємству практично щодня. «У нас є проблеми. Основна проблема, яка нам не дає працювати – це поставки енергоносіїв. Через ситуацію, яка склалася на Донбасі ми вже два місяці не можемо отримати вугілля антрацитової групи з окупованих територій. А без цього вугілля ми не можемо дати якісну продукцію», - поділився керівник заводу. І додав: «Податкове навантаження складає 39% від валового продукту. За 2015 рік ми заплатили податків та зборів на суму 6,8 млн.грн. одне робоче місце надає до бюджету близько 62 тисяч грн. за рік».

Також він розповів, що основні засоби виробництва створені ще за радянських часів. Бульдозери, екскаватори та інше устаткування машинобудівна галузь України сьогодні не випускає. Якщо застосовувати устаткування із Заходу, то все це потрібно згорнути і побудувати новий завод. «На скільки могли ми програми енергозбереження втілюємо: забезпечуємо подачу гарячої води цілодобово, за рахунок відпрацьованих газів сушимо цеглу, за рахунок максимального використання механізмів зменшуємо важку річну працю», - розповів А.Мусієнко.

Оксана Стельмах

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини