Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:16:31

Чернігівські платники спрямували до бюджету майже 166 млн. грн. єдиного внеску

16.03.2016   11:08Агенцiя

Впродовж поточного року чернігівські платники сплатили до бюджету майже 166 млн грн єдиного внеску. Про це повідомила начальник відділу адміністрування єдиного внеску ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Галина Мушенок.

Керівник підрозділу нагадала, що з 01 січня 2016 року згідно із Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-УІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» єдиний внесок встановлено на рівні 22 % для всіх категорій платників єдиного внеску (крім інвалідів).

Суми єдиного внеску, сплачені страхувальниками м. Чернігова, зараховуються на позабюджетні рахунки, відкриті в Головному управлінні Державної казначейської служби України у Чернігівській області на ім’я ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області.

«На сьогодні прийнято постанову КМУ від 18.02.2016 р. № 85 «Про внесення змін у додаток до постанови КМУ від 26 листопада 2014 р. № 675», якою передбачені пропорції розподілу між фондами  соціального страхування залежно від категорії платників. Відповідно до цієї постанови суми єдиного внеску, які надходять від роботодавців, фізичних осіб – підприємців, у тому числі тих, які сплачують єдиний податок, від осіб,  які провадять незалежну професійну діяльність та від членів фермерського господарства, особистого селянського господарства, які уклали договори добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, розподіляються між Пенсійним фондом України та усіма фондами соціального страхування», - розповіла податківець.

Слід зазначити, що всі платники продовжують сплачувати єдиний внесок на ті рахунки, на які сплачували до 01.01.2016 року. Це стосується і фізичних осіб - підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність і з якими було укладено договори добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.